PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BİLİNÇLENELİM ARKADAŞLAR!!!!!!!

melek
07-05-2006, 13:29
ARKADAŞLAR BU OKULA OKUMAK İÇİN GELDİ HEPİMİZ VE BİZİM FEDAKARLIKLARIMIZ MERKEZ KAMPÜSTE OKUYAN ARKADAŞLARDAN ÇOK DAHA FAZLA!!! BİZ OKULUMUZA GELMEK İÇİN Bİ SAAT YOL ÇEKİYORUZ YA DA EVDE KALARAK "ÖĞRENCİ MİLLETİ DEĞİL Mİ HEPSİ AYNI" GİBİ OLUMSUZ KONUŞMALARLA GÖLBAŞI HALKI TARAFINDAN YADIRGANIYORUZ. BU OKULUN BİZİM İÇİN BU FEDAKARLIKLARIMIZ KARŞINDA MÜKEMMEL EĞİTİM VERİYOR OLMASI GEREKMEZ Mİ? ATAMALARIMIZIN EN ÜST SEVİYEDE OLMASI GEREKMEZ Mİ TÜRKİYE DE TEK Bİ BÖLÜMKEN! BUNUN İÇİN YAPILAN ÇABALARIN HEPSİ BENCE Bİ OYALAMA! BUNUN İÇİN BİZİM ÇABALARIMIZ YETERSİZ KALIYOR. BUNUN İÇİN SAYIN DEKANIMIZ VE YARDIMCILARI NE KADAR ÇALIŞSALAR DA OKULUN EĞİTİMİ ORTADA! GELİŞMİŞ Bİ FAKÜLTE OLMADIĞINDAN OLANAKLARIMIZ YOK! BİRLİK OLUP HİÇ BİR ŞEYDEN KORKMADAN BİZİM DAHA İYİ BİR EĞİTİM ALMAMIZ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPMALIYIZ GEREKİRSE ŞİKAYETLERDE BULUNMALIYIZ! FAKÜLTEMİZİ TANITIM AMAÇLI GAZETE ÇIKARMALIYIZ, FESTİVALLER DÜZENLEMELİYİZ VE DAH AKLINIZA BU KONUDA NE GELİRSE YAPMALIYIZ! BİZ KÖŞEYE ATILMIŞ Bİ FAKÜLTE ÖĞRENCİLERİİ KONUMUNDA OLMAMALIYIZ AMA ŞU ANDA BÖLEYİZ!BUNUN İÇİN SİZİ GEREKLİ ÇABAYA DAVET EDİYORUM ! OKULUMUZDA SOSYAL FAALİYET OLARAK SADECE SEVET GRUBU VAR BİZ BÖLE GRUPLARI ÇOĞALTARAK EĞİTİM İÇİN SAVAŞMALIYIZ BU DÜZENE Bİ DUR DEMENİN ZAMANI GELMEDİ Mİ ARTIK!

nejat
07-05-2006, 13:50
birlik olmak çok zor. Öğrenciler bi aktivite yaptıklarında kimse destek çıkmıyor. Biz bir site kuralım dedik ve dekanın yanına gittik sitemiz hazırdı ama okuldaki panolara bile izin vermediler reklam yapmak için.

Atamalara gelirsek bence kimse umutlanmasın çünkü seneye atamalar 0 olabilir. Herkes başının çağresine baksın :'(

Niyazi
07-05-2006, 13:55
Evet melek arkadaşım sana tamamen katılıyorum..Ben 4 Muhasebe A dan Niyazi AYDINALP..Ben okulda kaliteli eğitim göremiyorum..Diğer dersleri bi kenara atalım, eğitim derslerinde bile bazı sorunlar yaşamaya başladık..Beni tanıyanlar haksızlıklara karşı mücadelemle ve bu mücadelemde hocalara bile saygım çerçevesinde gerekli herşeyi çekinmeden söylememle bilirler..Tabi ben bu mücadelemde hep yalnız kaldım..Arkadaşlar sadece bana haklısın, iyi yapmışsın ve iyi söylemişsin gibi birtakım klasik sözlerden başka bişey yapmadılar..Bu da benim daha çok mağduriyet yaşamama sebep oldu..Yanlış anlaşılmasın arkadaşları yadırgamıyorum..Bu birazda kişilikten kaynaklanıyor..Bazıları haksızlıklara menfaatleri doğrultusunda göz yumarken,,bazıları da haklılığını savunmaktan geri kalmamaktadır..Bence öğrenci gruplarını oluşturmadan önce, öğrencilerin ruh halini oluşturmak gerekir..Sevet var diyorsun ama sevet okul içinde bizlere ulaşamıyoır..Ayrıca kurulan gruplar amacından sapıyor..Yani biz öğrencilerden çok siyasi amaçlara hizmet ediyor..Bence bu okulda önce düşünce özgürlüğü öğrenciler içinde oluşturulmalı ki eğitim alanında da yeniliklere zemin oluşturulmuş olsun..

HERŞEYİN BAŞI BİRLİK..ÇEŞİTLİ FİKİRLERLE OLUŞTURULMUŞ BİRLİK..TEK BİR DÜŞÜNCE ETRAFINDA BİRLİK OLMANIN ANLAMI OLMAZ VE FAYDASI DA OLMAZ...!!

efsane
07-05-2006, 14:20
kardeşim sen ne zaman geldin ve bir etkinlik yapılmasını istedinde sevet yapmadı bunun cevabını verirmisin bana sevet görevlerini hakkı ile yerine getirmeye çalışan bir topluluktur. Ve siyasi bir amaç gütmemektedir

Niyazi
07-05-2006, 14:27
Efsane sen beni yanlış anlamışsın kardeşim..
1.si ben SEVET için siyasete hizmet ediyor demedim..Bazı gruplar öyle oluyor..İşte böyle olunca da ister istemez genel bi önyargı oluşuyor..Ve bu durmda size daha çok iş düşüyor..İyi tanıtım açısından..Yukarda da dedim zaten grubu kurmadan önce öğrenci de o düşünce temelini oluşturmak şart diye..
2.si tamam iyi diyorsun buyur gel diye..Ama önce siz kendinizi iyi tanıtmalısınız bence..Zaten bizim okulda millette sosyal bilinç yok doğru dürüst (ben dahil)..Yani deyim yerindeyse iyi REKLAM ŞART..efsane tekrar yanlış anlaşılmışsam kusuruma bakma..Ama benim dediklerimden pay çıkaracak kişiler de var..Ben SEVET e direk olarak bu şekilde ithamda bulunmadım..Ben sadece genel bi açıklamda bulundum..Arkadaşım sadece SEVET var deyince kendi adıma bana ulaşamadı veya ben ulaşamadım dedim..Ben 4 yıldır burdayım ve SEVET ile uzaktan yakından bağ kuramadım..

MaSKuLiN
07-05-2006, 16:27
arkadaslar bir gerçektir ki hepimiz sevet in elindeki imkanları kullandığı ve çalıştığı göz önüdedir. burada sorunumuz Türkiye'de tek olan bir fakültenin çalışmalarının da kendisi gibi yıldızlı olması... yani denmek istenen bence "GÖZDEN IRAK" olan bir okulun kendini daha cok gelişerek ve çalışarak (öğrencisiyle, hocalarıyla, etkinlikleriyle) GÖNÜLDEN DE IRAK olmaktan çıkması.. bunun için kendimizi yanlız hissetmememiz ve Gazi nin yıldızı olmamız için daha cok çalışmamız gerekiyor. atamalar konusunda arkadaşlarımız ellerinden geleni yapıyor ama biraz daha akademik destekli ve hocalarımızın desteklerini de arkamıza alarak profesyonel bicimde hareket edilse cok cok iyi olur...

her ne olursa olsun

BAŞKA T.T.E.F. YOOOKKK

metin
07-05-2006, 16:44
Bütün bu konularda okul idaresine de çok iş düşüyor..
Okul idaresi sosyal faaliyetleri teşvik etmek yerine bir nevi tam tersini yapıyor..

Grup kurmak istiyorsunuz, size hoca vermiyorlar. Hoca da buluyorsunuz, diyorlar ki biz böyle şeylerle uğraşamayız.
Site kuruyorsunuz, bırakın yardımcı olmalarını, reklam yapmanıza bile engel oluyorlar.
Bir taraftar standı açmam için bile birsürü dil dökmem gerekti..
Bunu niye yapıyorlar bilmiyorum ama ilerigörüş geliştirmedikleri belli..

Sevet'in de benzer şeyler yaşadığını biliyorum. Bunu nasıl aşarız bilmiyorum ama yönetim ve öğrencilerle birlikte bütün fakülte bu zihniyeti aşmayı başardığı zaman eminim TTEF, Gazi Üniversitesinin lokomotifi olacaktır ve güzide fakültelerimizden biri olacaktır..

MaSKuLiN
07-05-2006, 17:06
arkadaşlar bence hocalarımız desin ki.. öğrencilerimizin ataması en üst düzeyde olacak.. en iyi eğitimi alacaklar.. ama biliyor sunuz ki hala hocalarının yüzünü görmeden dönem kapatan kimseler var ve bölümler de(tabi sorumlu kimdir bilemiyoruz)... bence hocalarımız desinki arkadaşlar gidin kime baş vurmanız gerekiyorsa beraber gidelim biz akademik birikimimizi, siz de genç beyinlerinizi ortaya koyun halledelim bütün sorunları... ama maalesef bunu söyleyen neredeyse yok gibi.. herkes Türkiye'de seçilmiş bir okulda ve bu konuda tek okul olduğu icin seçilmiş hocalara sahip... LÜTFEN ATAMALARIMIZA SAHİP ÇIKALIM.. Bakın muhasebe lerin ki düştü. büroların yok seyahat ve turizm ortada.. peki biz neden seçildik.. işsiz kalmak için mi.. bence HAYIR...

kanunen ne yapılacaksa bunu hukukçularımıza, bürokratik olarak nerelere baş vurulacaksa bunu hocalarımıza, kimden yardım alınacaksa bunu idarecilerimize danışalım ve onlardan yardım alalım istiyorumm....

MEB e gidip 100 150 tane imza vermekle hallolmuyor gidip konuşmakla iş bitmiyor arkadaşlarım okulumuzun kıymetini bilelim.. o bizim VE GAZİNİN ÇİÇEĞİ VE PARLAYAN YILDIZI OLSUN.. HERKES GELİP OKULUMUZU VE EĞİTİM KALİTEMİZİ ÖVSÜN VE BİZ DE HAK ETTİĞİMİZ VE EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞI OLAN YERLERE GİDELİM...

MESAJIM BU OLSUN """ BAŞKA T.T.E.F. YOOK""" UMARIM KABUL EDERSİNİZ...

İYİ ÇALIŞMALAR HEPİMİZE,,,

melek
07-05-2006, 17:12
arkadaşlar benim demek istediğim eğitim için birlikte olmamızdır.sevet veye başka bi grup diil amaç sadece eğitim için gruplar kurmaktan bahssediyorum. Örneğin birilerinin bize açıklamasını istiyorum ki; bizim üniversite öğrencisi olduğumuzu ve bi fakültenin mensubu olduğumuzu bize ilk kez hissettiren çok değerli hocamız Sayın Ahmet Battal'a neden hala profosörlük verilmemiştir ve bu ünvan kimlere öncelik tanınarak dağıtılmıştır. Neden Daktilosu olmayan bi fakültede iki dönem boyunca Daktilografi isimli bir ders almaktayız. Neden Büro Hizmetleri dersi bir kere bile yapılmadığı halde, biz o dersten klasik sınav olmaktayız. Neden zaten bi muhasebe öğretmenliği bölümü varken, ve onlar bile atama sıkıntısı yaşarken, büro bölümünde muhasebe dersleri verilmektedir ve bi söylentiye göre yeni müfredata yeni muhasebe dersleri eklenecektir. Neden hem dekan yardımcılığı hem bölüm başkanlığı yapan ve işleri zaten çok yoğun olan bir hocamız halen derslere girmeye devam etmektedir. Bu sayın hocamızın dersinde verimliliği sizce ne kadar olabilir. Neden fakültemizde öğrenciyi motive edebilecek hiç bir kültürel faaliyet yoktur (Muhteşem bahar şenliği organizasyonları dahil!!)
Grup kurmak sadece gezi düzenlemek ve film seyrettirmekten ibaret olmasın istiyoruz. Kişisel gelişim ve eğitimle ilgili sorunlarımızı gündeme getiricek gruplar oluşsun istiyoruz.
Amacımız burda sen şöylesin hayır böyleyim tartışmasına girmekten çok uzaktır. Hatta tek istemediğiimiz şey hala bunları tartışıyor olmaktır. Boş tartışmaların diil, geleceğimizi kurmaya başlamanın zamanıdır.

metin
07-05-2006, 17:21
Söylediklerinize tamamen katıldığımı belirtmeden geçemiycem.
Eğer kurmak istediğiniz bir grup varsa bunu burda tartışmaya açabilir ve fikir alışverişinde bulunabilirsinz; eğer şu anda oluşmuş bir grup kurma düşüncesi yoksa bence artık düşünmeye başlayabilirsiniz..
Söylediğiniz olumlu şeyleri başkalarının yapmasını beklemeyin bence..
Siz kurun, biz size destek olalım..

MeLanChOLy
07-05-2006, 17:25
Evet Bende Sizlere Katılıyorum Okul Yönetimi Bilmiyorum Öğrenci Sorunlarına Pek Önem vermiyor, Mesela Bu atamalar için Bir eylem yapalım dedik Dekanımız önce destek vermesine rağmen daha sonra artık bilmiyorum nedendir desteğini çekti ve bu yüzden sesimizi duyuramadık, ve atamalar halen bu şekilde, biz sadece okul yönetimi izin verdiği zaman mı hakkımızı arayacağız ben bunu anlamıyorum ve hiç bir zamanda anlayamadım,

MaSKuLiN
07-05-2006, 17:33
arkadaşlar bizim dersimize gelen hocalarımızdan birinin atamalarla ilgili çok beğendiğim açıklaması söyledir (yorum yapmadan yazıyorum)

"arkadaşlar atamalarınız icin bunlar yeterli değildir (imza toplamaktan bahsediyoruz)
bir dilekçe halinde yazıp önce Milli Eğitim Bakanlığı'na
sonra YÖK e
sonra Dekanlık ve Rektörlüğe göndermeniz gerekiyor çünkü bu tip bakanlıklar ve kurumlar
birbirlerinden fikir alış verişinde bulunacaklardır.
ve Bilgi Edinme ile Dilekçeler Kanunlarına göre en geç bir ay içinde size yazılı bir açıklamada bulunmak zorundadırlar.. bu zamana kadar bir açıklama gelmediyse işe yarar bir iş yapmıyorsunuz demektir aklınızı başınıza alın"

işte budur arkadaşlar yorum yapmak isteyen var mı benim nutkum tutuldu sadece her dediğine evet dedim varsa itirazı olan buyursun....

BAŞKA T.T.E.F. YOOK

melek
07-05-2006, 17:37
arkadaşlar grup kurma düşüncesi aklımızda var ancak diğer arkadaşlarmız bunadiğer gruplara olduğu gibi pek destek olmayacak bunu bilmek insanın girişim isteğini kırıyo aam burda ilk adımı atmış bulunuyoruz eğer burda destek görürsek neden kurmayalım okul yönetimi destek vermese de bunu dışarda yapabiliceğimize inanıyorum bu belki saçma bi düşünce ama eğitim için herşeye değer yeter ki bizim gibi düşünen insanların sayısını çoğaltalım ve amaçlarımızı bi çatı altında toplayalım... desteklerinizi bekliyoruz. yorumlarınızı bekliyoruz. umarım gelecek bizim için çok güzel olacak...

sema
07-05-2006, 17:55
üniversiteyi üniversite yapan ilk olarak verdiği kaliteli eğitim, öğrencileri, sosyal faaliyetleridir bence.
Bizim okulumuz da ne doğru düzgün eğitim alabiliyoruz( ezberci eğitim) ne sosyal faaliyet yapabiliyoruz. Bir faaliyet yapmak için uğraşılıyor fakat bu uğraşlar karşılık göremediği gibi sürekli engel çıkarılıyor. Halbuki bizim yapmaya çalıştığımız bütün aktiviteler okulun adını da duyurabilecek cinstendir. Bunların örnekleri çoktur faaliyetlerle ilgilenen arkadaşlar hak vereceklerdir bana. En azından konferans salonun tiyatro için perde istendi ve perde masrafını sponsorlar ödeyecekti. Bu bile kabul olmadı tabii birsürü açıklamalar yapılıyor ama sürekli engeller çıkması belli bir yerde bizleri mutsuz etmeye başlıyor.
Ayrıca okulumuzdaki başarısızlığın nedeni atamaların olmamasıdır. ÇÜnkü bizleri güdüleyecek bir şey kalmıo bu şekilde.
Ben en azından bu sorunun çözülmesini istiyorum.
Atamalar konusunda hocalarımızın devlete ulaştığına da inanmıyorum çünkü bir türlü net cevap alamıyoruz sürekli oyalanıyoruz kesinlikle bizlerin öğrenci grupları olarak gidip konuşmamız gerekiyor. Sonuçta milletvekilleri de birer insan ve bizleri anliyacaklardır...

metin
07-05-2006, 17:57
melek isimli arkadaşım
Ne yapmak istediğinizi daha açık yazarsanız daha iyi olur..
Örneğin grubun ismini, misyonunu, yapılabilecek faaliyetleri...
Bu konuları da açıklığa kavuşturusanız daha kolay ve çabuk destek bulursunuz..

Niyazi
07-05-2006, 18:00
Evet arkadaşlar açıklamalarınızdan ve güzel dileklerinizden dolayı tşk ederim..Ben karamsar değilim.İlk başta bunu belirtmek istiyorum..Ve bu yıl bi aksilik olmasa okul bitcek..Ama ben dışardan da her türlü desteği veriirim elimden geldiği sürece..
Ben 4 yıl boyunca gazi de neyi anladım biliyo musunuz?? Burda okul yönetimi ve çeşitli birimler ortak çalışmakta ve bu biz öğrencileri eğitim, görüş, gelişme, sosyal açıdan olumsuz etkilemekte..En kötüsü de ne biliyor musunuz?? Bazı öğrenci arkadaşlarımızın da bu sisteme menfii emelleri için alet olmasıdır..Bu böyle olduğu sürece bişey yapamayız..Yani önce aynı sırayı paylaştığın arkadaşından başlamalısın..Yani tepeden düşme ideal ve gerçekten eğitim kokan bir grup oluşturmak ne kadar doğru olur size soruyorum..Ben her zaman aynı şeyi savunuyorum..
Belki benim fikrimi kabul etmeyen arkadaşlarım da olacak..Onlara saygı duyuyorum..
BİZİM OKULDA BİŞEYLER YAPMAK İSTİYORSAN HERKESİN GÖRÜŞÜNE SAYGI DUYACAKSIN..GÖRÜŞE SAYGI DUYMAYAN ÖĞRENCİ ARKADAŞLAR OLDUĞU SÜRECE İDARE İZİN VERSE BİLE DEDİĞİNİZ GÜZEL ŞEYLERİ YAPMANIZ MÜMKÜN DEĞİL..

melek
07-05-2006, 18:07
metin arkadaşım asıl sorun zaten birinin çıkıp ismimiz şu faaliyetimiz bunlar diye emrivaki yapması olduğunu düşünüyorum. bu okulda kaç öğrenci varsa bi o kadar sorun ve yine en az o kadar da çözüm önerisi olduğuna inanıyorum yapmak istediğim çok açık bi şekilde şudur isimde dahil her konuda fikir alışverişi yaparak tüm iskeleti beraber oluşturmaktır. ayrıca kurulacak grubun bi şahsa ya da kurucularına ait olmasını asla istemiyorum. bu grubun üyeleri tüm ttef öğrencileri olmalı ve grup herkesin benimseyeceği eğitim adına ne varsa onu kapsamalıdr. sorunlarımız ve isteklerimiz aynıdır ve ttef öğrencilerinin bilinçlenmesi adına bu konuyu açmak istedim. ilgi ve alakanıza teşekkür ederim.

sema
07-05-2006, 18:16
Niyazi arkadaşım çok doğru söylemişsin başta biz kendi içimizde tartışıp ayrılıyoruz ilk önce saygıyı öğrenmeliyiz. Herkes istediğini düşünebilir zaten düşünceler farklı olduğu sürece değerlidir.

Niyazi
07-05-2006, 18:38
Sema arkadaşım tşkler..Evet dediğin gibi düşünceler farklı olduğu sürece değerlidir..
Buna bişey daha eklemek istiyorumm..
Ayrıca farklı düşünceler olduğu sürece gelişimden söz edebiliriz...

melek
08-05-2006, 00:47
arkadaşalar her görüşe saygı bence de çok önemli ama gruplaşmalar ve siyaset eğitime karışınca herşey kaltesini yitiriyor bunun için bu görüşlerin eğitime katılmasını hoş bulmuyorum her görüşe saygı her insan da olması gereken insallık özelliğidir. arkadaşlar her kim ne görüşte olursa olsun biz öğrenciyiz ve haklarımız bu ad altında savunmalıyız. sağcı veye solcu vs.. siyaset yaparak sorunlarımıza çözüm bulamayız. bu nedenle lütfen konumuzdan sapmayalım....

Niyazi
08-05-2006, 00:55
Konumuzdan sapmıyoruz zaten melek arkadaşım..Ben sadece senin hayalini kurduğun ütopyaya neden ulaşılmadığını dile getirdim..Ve dediklerim olduğu sürece o ütopya sadece bizim o küçücük beyinlerimizde yaşayacaktır..!!

sema
08-05-2006, 01:00
Ne konudan sapması melek saptığımız falan yok
Konu öle gelişti ayrıca bunları göz ardı da edemezsin. Bunaları yaşamadığımızı da inkar edemez kimse...

melek
08-05-2006, 01:07
ben size katılıyorum arkadaşım ama konunun kaynamasını istemediğimden böle yazdım siz saptırmaya bilirsiniz ancak bu konuda bilinçlenmeye hazırlanan arkadaşlar açısından katılımlara ket vurabilir...

metin
08-05-2006, 01:13
Evet. Konu bi topluluk kurmaktı.. Şartlar ne olursa olsun taban oluştuktan sonra topluluğu kurmak için sadece önünüze belki engel olarak sunulan formalite kısmı kalıyor, bu da aşılamayacak birşey değil aslında.. Taban bulmak önemli..
Bizim sitemiz eğitim ve iletişim içerikli bir site ve bazı sosyal faaliyetleri yapmak için sadece site kurmak yetmiyor..
Site olarak da bir topluluğa ihtiyacımız olacak ve bununla ilgili çalışmalar da vakti gelince başlayacaktır.. İlgili arkadaşlar, melek arkadaşım gibi, zamanla belli olacaklardır ve hep birlikte birşeyler başarıcaz ve fakültemizin ismini hakettiği yere taşıyacağız..

sema
08-05-2006, 01:16
İnsanlar caymaya elverişliyse engelleyemezsin zaten. Kötü bi şey konuşulduğunu ve konuya zarar verdiğini de düşünmüorum insanlar istediğini söyleyebilir. Ayrıca neden korkuluo böle şeyler konuşulurken anlamış deilim.
Bu tepkini de tabiki.

Niyazi
08-05-2006, 01:17
Melek arkadaşım seni çok iyi anlıyorum..Ama benim demek istediğim yeni arkadaşların çoğu abilerinin izinde yürüyor..Anlatmak istediğim bu..O kadar kolay olmuyor bazı şeyler..Örgütlenmiş durumda ve zannettiğin kadar rahat bir ortamda okumuyoruz..Benim diyeceklerim bunlardan ibaret..Artık yazmıyacağım..Çünkü yanlış anlaşılıyor..Hepinize hak veriyorum ve sonsuz saygım var...

MeLanChOLy
08-05-2006, 01:17
Ya biz site Yöneticileri ve üyeleri olarak kabul ettiğimiz sözleşmeye göre de eğitimi Herşeyden üstün görüp Siyaset ve Küfür gibi unsurlardan arındırıp Sitemizde en yüksek seviyeye çıkarmak istedik.. ve Bu uğurda mücadele edeceğiz Bu eğitim paylaşım gibi konular ilede günlük hayatımıza bir şeyler katmayı umuyoruz, ama amacımız eğitim olcak tabi, Siyasetten arınmış, saf bir eğitim

MeLanChOLy
08-05-2006, 01:19
Neyse Ne Tür Bir Topluluk oluşturmak istiyorsunuz mesela sevet sinema gösterimi bilgisayar topluluğuda var ne topluluğu olcak bu

melek
08-05-2006, 01:23
sema arkadaşım, şunu bi açıklığa kavuşturalım, olay bu konunun konuşulmasından korkmak diil, okulumuzun sorunlarının konuşulduğu bi yerde, sırf bu tür polimikler ve bireysel konuşmalar yüzünden kazanabilecekken, kaybedilecek olan kişiler olmasından korkmamızdır. Bilmem anlatabildim mi? Seni tenzih ederek söylüyorum ki, görüş farklılıklarını içine sindirebileccek bilince erişmiş insanların ne denli az olduğunu takdir edersin. Öğrenci girer bakar ne konuşuluyo diye, bu yazıları görünce çıkar gider. Ama sorunlarının konuşulduğunu ve çözüm arandığını başka herhangibir amaç güdülmediğini görürse bi kişi daha kazanmış oluruz görüşü ne olursa olsun. Çünkü burada görüşlerin konuşulmadığını görür. Mesela şu bi kaç msjda bunu konuşmak yerine, bir iki sorunumuzu daha gündeme getirebilirdik diil mi? bu daha hoş olurdu diye düşünüyorum ayrıca cayacak nitelikte insanları boşvermek ve onlardan vazgeçmek yerine onları da kazanmaya çalışmamız bunun için çaba harcamamız gerektiğine inanıyorum ve konuyu sonlandırmk istiyorum.

MeLanChOLy
08-05-2006, 01:25
Evet Neyse Konu Sonlanmıştır melek arkadaşımızın dediği Gibi Girmeyelim Artık Bu tür konulara Korku duyulacaksa belkide haklıdır arkadaşlarımız teşekkürler.

MeLanChOLy
08-05-2006, 01:25
Konu Kilitlenmiştir.. Burdan Sonuç çıkmayacak Galiba Başka Konulara Dalalım hadi

MeLanChOLy
08-05-2006, 01:27
Konu Kapanmıştır Mesaj yazılamaz Artık teşekkürler Arkadaşlar... Sema arkadaşımızda biraz Haklı Galiba Konu Değişik Yönlere Çekilecek Bende Bundan Eminim Neyse SON.

MeLanChOLy
08-05-2006, 01:45
Konu Açıldı Tekrar Arkadaşlar Siyasi Mesajlar olmadıkça Her Türlü Konuda Bilinçleşebiliriz Buyrun Arkadaşlar Kusura Bakmayın.

MeLanChOLy
08-05-2006, 01:49
Pardon Kusurumuz olduysa af ola

MeLanChOLy
08-05-2006, 01:50
Kurallar Dahilinde Herşey Serbest Kimse Kimseyi Engellemiyor Kesinlikle

Niyazi
08-05-2006, 01:53
Aslında herşey ortada arkadaşlar..Ben de size sorunlardan bahsederek fikir sunuyorum..Yarın aynı şeylerin yaşanmaması için....Yani mevcut durumu açıklamaya çalıştım..Benim 4 yılımı aldı bura....Sadece bazı arkadaşları bilinçlendirmek için..Bak Melek arkadaşım sen bile konu adına bilinçlenelim arkadaşlar demişsin..ne güzel işte..
İşte bilinçlenmek herşeyin iyi ve kötü tarafını görmekle olur..
Umarım anlatabilmişimdir..

sema
08-05-2006, 01:54
Teşekkür ederiz. Aksi olsaydı bu siteye uymazdı kesinlikle.

Niyazi
08-05-2006, 01:57
Biz burda siyaset yapmıyoruz..Zaten mesaj yerini buluyordur..Merak etmeyin...Yaşadıklarımız ve bulunduğumuz ortam ortada..Tüm çıplaklığıyla..Ve bizler bunları bi kenara bırakıp, yepyeni bişey oluşturmaya kalkarsak bir yerde tökezleriz diye düşünüyorum..O yüzden gerçekten içimizde bişeyleri oluşturup, sağlam adımlarla eğitim için bişeyler yapmalıyız..

melek
08-05-2006, 13:33
arkadaşlar bölümlerimiz fakültemizi tanıtmak için bişiyler yapalım bildiğiniz forum sitelerine yazılar gönderin fakültemizi tanıtalım ben bunu yapıyorum ve bir çok kişiden "böyle bi bölüm mü varmış ya da fakülte mi varmış" gibi cevaplar alıyorum.. böylelikle anlıyoruz fakültemizi tanıtmalıyız çünki insanlar bilmiyolar.

angel84
08-05-2006, 14:21
evet melek arkadaşıma katılıyorum bizim faküktenin ismini duymayanlar böyle bi bölümmü var diyenler o kadar çok ki bu bağlamda elimizden geleni yapmalıyız arkadaşlar

MaSKuLiN
08-05-2006, 20:40
arkadaşlar kimse günah keçisi olmasın okulumuzu tanıtalım hem büro gibi bölümlerin geleceklerini tartışalım hem de muhasebeyi kaybetmeden tekrar kazanalım...

MeLanChOLy
08-05-2006, 20:41
Evet Bencede Kaybetmeyelim Kaybettirmeyelim Bölümlerimizi

MaSKuLiN
08-05-2006, 20:45
bence burada moderatöelere büyük yük düşüyor onlar okul idaresiyle de içli dışlıdırlar.. sonuçta asıl fikir alış verişini onlar sağlayacak ve bunu internet ortamında yaymak ta ...

MOD lara duyurulur ....

metin
09-05-2006, 00:15
Maskulin arkadaşım haklısın belki ama inan boş durmuyor adminler.. Şu an bazı sorunlar yaşanıyor yönetimle ama ben bu sorunların zamanla anlaşılacağına inanıyorum.. Bu sitenin içeriğini eğitimin tartışıldığı bir yer yapabilirsek hocalar da yönetim de bize kayıtsız kalmaz.. Katkılarınızla dediklerinizi gerçekleştirebiliriz.. Teşekkürler..

melek
09-05-2006, 15:15
arkadaşlar merhaba bugün okulda siteyle ilgili arkadaşlara bilgi verdim ancak arkadaşlar burada yazılanların hocaların duymasından korktuklarını ifade ettiler bana da sen okuldan atılmak mı istiyorsun dediler bu konuda uygun açıklamayı sitenin giriş sayfasına admin arkadaşlarımız yapabilirlerse sevinirim. bu önyargıyı yok etmek gelecek açısında ii olacak duyurulur....

melek
09-05-2006, 15:20
burada her şey eğitim için ama eleştiriler bizim geleceğimizin iyileştirmek yönünde bu eleştirileri bizim için olumsuz yönde kullanacak hocamız yoktur sanırım.. değil mi???

metin
10-05-2006, 18:32
Buradaki herşey daha kaliteli bir eğitime kavuşmamız içindir..
Ayrıca üyelerimizin kişisel bilgileri kimseyle paylaşılmayacaktır. Dileyen arkadaşlar mail adreslerini gizleyerek de üye olabilirler. Bu durumda kimse onların kişisel bilgilerine ulaşamayacaktır. Bu açıdan hiçkimsenin hiçbir korkusu olmasın..
Eğitimimizi ve eğitimcilerimizi geliştirici her türlü yararlı bilgiyi, eleştiriyi ve yorumu burda paylaşabilirsiniz..
Arkadaşlarınızın hiç korkusu olmasın..

Niyazi
10-05-2006, 19:15
Ben hocalrın yüzüne karşı da konuşuyorum zaten..Bir iki durum dışında bu eleştirilerimi bana karşı ters tepki olarak kullanan hocamız olmadı..Olacağını da sanmıyorum..

Biz burda zaten saygı çerçevesinde eleştiriler de bulunuyoruz..Ve bunu gurur yapacak bir öğretim görevlisi de düşünemiyorum...

gdiner
15-05-2006, 19:06
merhaba arkadaşlar. ben ekonomici olarak gizli işsizlik diye bir terim biliyorum. eğer gerek yoksa devletin(meb'in) ihtiyaç olmayan bir bölüme niye atama vermesini bekliyorsunuz. muhasebe ve finansman okuyanlar bunu iyi bilr. bugün büro yönetimi, seyhat işletmeciliği, konaklama işletmeciliği bölümlerinin ders verebileceği bir lise yok. daha niye diretiyorlar.
özel sektöre yönelmeleri gerekmezmi? gereksiz yere çaba harcamaya gerek yok. eğitim kalitesini arttır özel sektör senden gelsin işçi talep etsin! Olmaz mı?

melek
16-05-2006, 19:41
gdiner arkadaşım özel sektörde iş bulacak olsaydım öğretmenlik okumazdık değil mi? biziim ders verebileceğimiz liseler var ancak bizim alanımızı muhasebe öğretmenleriyle doldurdukları için bize atama vermiyolar bunu bizim gibi siz de ii biliorsunuz ancak bizim çabamız bölümlerimizi tanıtmak ve öğretmen olmak bilmem anlatabildim mi?

gdiner
17-05-2006, 10:03
Okuyacak başka 4 yıllık bölümünüz varmıydı? Mecburi öğretmenlik okuyup oradan sektöre atılacaksın. Bu öğretmenlik olmayabilir. İllaki öğretmenlik okuyan herkes öğretmen olmak zorunda değil. Öğretmenlik okulunu bitirenin öğretmen olma garantisi yok.

sema
17-05-2006, 11:47
Hocalar beyinlere işlemiş iyice. Öğretmen olma garentisi yok diyip kestirip atamayız. Ben öğretmenlik için yazdım bu okulu yoksa 2 yıllık Marmara Üni de okur özel sektörde çalışırdım. Öğretmen olmak zorunda değil tabiki ama isteyenler de öğretmen olabilmeli: ama biz istesek de olamicaz gibi.

DUYGU
19-05-2006, 09:44
mrb arkadaşlar konuya biraz geç dahil oldum ama sölemek istediğim bi kaç şey var:)
bence burası bir eğitim sitesi biz burda okul ile ilgili sorularımızı tartışıyoruz ve herkeste bu sorunların farkında..atamalarımız olmuyor,okulumuzda hiç sosyal aktivite yok.bu yüzden hocalardan korkmaya gerek yok eminim onlar da bize hak vericeklerdir..sonuç olarak eğer bi grup kurma düşüncesi varsa katılmaya hazırım:)

melek
20-05-2006, 11:46
sema arkadaşıma katılıyorum arkadaşlar biz isteseydik iki yıllık yüksek okul yazar bittirir girerdik bi firmaya paşa paşa çalışırdık ama bu kolay olandı ve biz zoru seçtik ve türkiye de 80 kişi arasına girerek bu bölümü kazandık bunun sonucunda özel sektöre girmek bence saçma bu kadar emek boşuna o zaman çünki iki yıllık yüksekokullar hem sınavsız hem de özel sektör için uygun bi okul o zaman neden böle bi emek harcadık sorarım size???

Niyazi
20-05-2006, 12:06
gdiner arkadaşım özel sektörde iş bulacak olsaydım öğretmenlik okumazdık değil mi? biziim ders verebileceğimiz liseler var ancak bizim alanımızı muhasebe öğretmenleriyle doldurdukları için bize atama vermiyolar bunu bizim gibi siz de ii biliorsunuz...

Melek arkadaşım bu dediğine katılmıyorum..Hiçbir muhasebe öğrencisi sizin alana atanmıyor..Benim duyumlarıma göre " mesleki eğitim fakültesi-beslenme öğretmenliği"ni bitirenleri sizin alanlara atıyorlar..Lütfen birşeyi açıklarken bilip bilmeden ezbere konuşmayalım...

melek
20-05-2006, 12:12
komiksin niyazi arkadaşım biliorsun ki bütün meslek hocaları bütün meslek derslerine girebiliyorlar ben bunu o nedenle söledim ve genelede ticaret meslek liselerine muhasebe öğretmeni olarak atanan muhsebe öğretmenleri bu dersin yanında istatistik ticari matematik turizm insan ilişkileri hukuk vs... derslere girmektedirler buna kendim gözümle şahit oldum bilip bilmeden değil yani.....

Niyazi
20-05-2006, 12:14
Ve çok konuşuldu bu tür konular turizm öğrencileri tarafından..

Turizm bölümü öğrencileri hep muhasebe muhasebe dedi..Nedir bu muhasebe polemiği?
Benim gördüğüm dersleri turizm öğrencileri de aynı ağırlıkta görsün de öyle gelsin biz muhasebe bölümü atamalarına laf etsin!! Lütfen elimizi biraz vicdanımıza koyalım...Saygılar..

melek
20-05-2006, 12:18
ya muhasebe öğretmenliği bölümünün de eğitiminin çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum aslında hocalar gayet güzel anlatsa bile ezberci zihniyeti bi türlü atamadığımız için bu okulda aldığımız eğitim bizim hiç bi işimize yaramıyacak ama biz kendimizi her türlü geliştirirsek bu olay çok farklı olacak muhasebe bölümünün göze batmasının nedeni ise atamalarının hep fazla olması ve aynı alan hocaları olmamız aynı ağırlıkta ders almak asla mümkün değildir bu arada niyazi arkadaşım ben turizmci değilim...:D

Niyazi
20-05-2006, 12:19
Melek arkadaşım ben ticaret lisesi mezunuyum ve burda istatistik, ticari matematik derslerini turizm öğrencilerinden daha kapsamlı gördüm..Bunun aksini iddaa etmek komiktir bence..Turizm öğrencilerinin bazı dersleri ne kadar ağırlıkta gördüğünü ve hangi notlarla geçtiğini çok iyi biliyoruz..Gerçekler ortada..
Benim demek istediğim ortada turizme yapılan bir haksızlık var ve turizm olarak bu haksızlığı başka bir haksızlıkla kapatmayalım...Ve çoğu turizm öğrencisi yüzeysel birkaç muhasebe dersi görüp , kendini muhsabeci sanıyor..

melek
20-05-2006, 12:26
turizm öğrencileri konusunda bi bilgim yok ama böyle düşünmeleri yanlış ne büro ne de turizm öğrencilerinin muhasebe öğretmeni olması imkansızdır bu konuda çok haklısın bizler muhasebe derslerini ne seviyoruz ne der anlıyoruz tabi ki sizin kadar detaylı da görmüyoruz çünkü bu derslere giren hocalarımız belli verdikleri eğitim de ortada ve bizim de tabanımız olmadığından bu konuda ii değiliz ama siz de bizim kadar bilgisayar dersi almıyorsunuz sonuçta dönem teknoloji dönemi muhasebe bile artık bilgisayarlarla yapılıyor bence size kara düzen muhasebe dersi vereceklerine daha çok bilgisayar üzerinden muhasebe dersi vermeliler..herkes kendi alanına atansa sorun bitecek aslında.....

Niyazi
20-05-2006, 12:31
Melek arkadaşım işte turizm öğrencileri böyle düşünüyor maalesef(çoğu)..Bilgisayara gelince, liselerimizde teknoloji yeterince olmadığı için mecburen kara düzen devam edecek..İşte burda yine sorun sistemden kaynaklanıyor..

Biz zaten bilgisayarda muhasebeyi de gördük; tabi ne kadar kaliteli orası tartışılır..Ama bilgisayar kullanmayı ve muhasebeyi bildikten sonra geriye muhasebe programını yükleyip kullanmak kalıyor..Yani muhasebe bilgin varsa bilgisayarda değişen birşey yok..Aynı işlemler yapılıyıor..Sadece defter yerine bilgisayar kullanılmış oluyor..Bilmem anlatabildim mi?

melek
20-05-2006, 12:50
tabi kardeş de liselerde yok da bizim koca gazi üniversitesinde de mi bilgisayar yok neden şu an sadece 4. sınıfta bilgisayarlı muhasebe dersi alıyorsunuz??? burası kafa karıştırıyor???

Niyazi
20-05-2006, 12:53
Melek arkadaşım kalitesi tartışılır zaten onu yazdım okuduysan yukarıyı..Bence hiç gösterilmemeli..Yani bu ülke şartlarında gereksiz bence..Muhasebeyi bilen bilgisayarda da gösterebilir zaten..Çünkü gerçekten değişen bişey yok...Bilgisayardaki görüntü defterdeki görüntüyle aynı..Bilgisayarın tek avantajı işlem kolaylığı..Neyse benden bu kadar..Saygılar..
(Kırıcı olduysam affola)

melek
20-05-2006, 12:57
yok kardeş saygılar....

gdiner
20-05-2006, 12:59
arkadaşlar özel sektörde bir işveren sizce 4 yıılık mezunumu alır yoksa 2 yıllık mezunumu ? + yıılık olsunda öğretmenlik olmasını pek önemsemez. Kişinin kendini nekadar geliştirdiğine bakar.

MeLanChOLy
20-05-2006, 13:03
eet özel sektör kişinin 4 yıllık olmasına bakar ve daha önceki tercrübelerine, kendini geliştirip geliştirmediğine bakar, öyle her 4 yıllığı bitirenide almaz önce geçmişine bakar hangi okulu bitirdiğine bakar örneğin gazi ve odtü okuyanlardan odtü genelde tercih edilir, çünkü odtü eğitim kalitesi gaziden daha iyidir, bunlar bir gerçek

melek
20-05-2006, 13:05
ya zaten bizim amacımız özel sektör değil bunu sana anlatamadık bi gdiner kardeş özel sektör havada karada bizi zaten alır o önemli değil bizim için staj yaptığımız yerlerin çoğu bizi dört gözle bekliyor zaten amaç ÖĞRETMEN OLMAK özel sektöre girmek değil ben boşuna o kadar formasyon dersi almıyorum kusura bakma özel sektör de olmak isteyen her yol açık buyursunlar....

MaSKuLiN
20-05-2006, 13:33
şunu bi kere anlayalım burası eğitim fakültesi ve eğitimci yetiştiriyor.. nasıl veya kalitesi nedir sorularına girmiyorum.. burayı bitiren adam tabi ki gidip bi şirkette çalışmayacak öyle olsaydı gider işletme veya iktisat okurdun yüz çaşit iş kapısı sana açılırdı.. sorunun özü şudur:

bize iş kapısı olarak bu okul öncelikli olarak konulmuş ama bunu ötesindeki kapı kapatılmış.. hem sen burayı okumalısın deniyor hem de bitirince hadi sana iş yok bugün git yarın gel...

YEMEZLER ARKADAŞLAR gdiner kardeş bu arada sana sorarım sen gelirken bitirince bi şirkete gireyim mi dedin ki özel sektör diye söyleniyorsun... diye sorarlar adama :)

MaSKuLiN
20-05-2006, 13:38
haa bu arada özel sektörde işveren nitelikli eleman alır isterse 10 yıllık okumuş ol artık nitelikli diploma devri kapandı görün bunu...

Boğaziçi mezunu bile olsan sana mülakat yapacaklar adam akıllı giyinmeyi bilmezsen adam akıllı konuşmayı, insan ilişkilerini beceremezsen, karşındakini ikna kabiliyetin yoksa kusura bakma 20 sene de okusan 5 diploma da getirsen almazlar işe...

rkd_ılıca
21-11-2006, 18:11
Siteye yeni üye oldum. Bu konuları ben de düşünüyorum. Muhasebe 1 de okuyorum. burayı kazanabilmek için hepimiz bir şeyler feda ettik, sıkıntılar çektik. benim ilk hayal kırıklığım fakültenin gölbaşında oluşu. neyse buna alıştık diyebiliriz. üniversitenin liseden ya da ortaokuldan farklı olması gerektiğine inanıyorum. amaç sadece derslere girip not tutup sınavdan iyi puan almak olmamalı. kültürel etkinlikler olmadan üniversitede okuduğumuzu nasıl anlayabiliriz. üstteki yorumları okudum.
açık bir fikir söylenmemiş. benim bir fikrim var, eğer ciddiye alan olursa: okulun bi dergisi var mı acaba. varsa da bilmiyorum. bi dergi topluluğu oluşturularak dergi çıkaramaz mıyız. dergiler edebiyat dünyasının lokomotifidir.
ama bu dergi muhasebe, iktisat vs insanı yorucu konuları kapsamamalı. kültür-edebiyat içerikli bir dergiyi hayal ediyorum. 2000 civarında öğrenci var galiba okulda. bu kadar kişiden bir şiir, deneme vs çıkamaz mı. eğer bu konuda bi çalışma yapılırsa ben desteklerim. şiir de yazıyorum nadir de olsa. katkıda bulunmaya çalışırım. bu konudaki yorumlarınızı, düşüncelerinizi merak ediyorum.

MeLanChOLy
21-11-2006, 18:17
rkd_ılıca - Bence iyi düşünmüşsün.. Bir dergi Topluluğu hiç fena olmaz.. Zaten biz bir topluluk kurmayı düşünüyoruz.. Metin arkadaşımız ilgilenecekti.. şu kpss yerleşimleri tamamlansın.. bu dediğin konu hakkında konuşalım.. dergi gayet güzel olur diye düşünüyorum.

rkd_ılıca
21-11-2006, 22:03
madem ki buraya geldik kendi adıma 4 seneyi 'boş' geçirmek istemiyorum. Okul şehir dışında, merkezden kopuk, olanaklar sınırlı bunlar elbetteki önemli; ama her şey değil. önemli olan çabalamak, insanın bir derdi olması. gelin bu işin ucundan tutalım.
okula yeni geldiğim için bu konuları konusacak kimseyi tanımıyorum henüz. üst sınıftakiler biraz daha ilgili olsa iyi olur.
bi arkadas önce bir topluluk kurun dedi tavsiye olarak. topluluk olursa maddi açıdan okuldan da yardım alınabilir.
seviyeden ve ciddiyetten taviz vermeden başlamalıyız bu harekete.
bu topluluk kurulursa başka faaliyetler de yapabilir. fakültede söz sahibi olabilir. bunlar işin teori kısmı, temenni. diğer arkadasların da cevaplarını bekliyorum...

MeLanChOLy
21-11-2006, 22:20
Metin Arkadaşla Görüşün Siz.. onunda öyle bir düşüncesi vardı.. Hatta o da gelsin birlikte bir Şeyler yapmaya çalışalım..

gdiner
22-11-2006, 18:39
mrh 1 sınıf arkadaşım öncelikle hoş geldin. Yopluluk konusunda şunu söyleyeyim dekenlık(çok çalışkan dekan hanım) okulda herhangi bir sosyal faaliyet yapılamsına izin vermiyor. Bizim bu yönde girişimlerimiz oldu ama sonuç elde edilemedi.

metin
23-11-2006, 19:35
evet.. bu konuda çok haklısın gdiner.. ama ben inanıyorum ki bunun üstesinden geleceğiz.
tabi bunun için herkesin desteğine ihtiyacımız var..

a_kopar
13-04-2007, 17:25
İnsanlar hak edildikleri gibi yönetilirlermiş deniyor ya işte aynen o durum. birliktelikten bahsediliyor ama şu var: gecen yıllarda gazi üniversitesi konut yardımımı öyle ne idüğü belirsiz bir hesaba ders kayıt formlarını alabilmek için hepimiz bağıra bağıra para yatırmadıkmı? göz göre göre gözümüzün içine baka bakaa söke söke yatırtmadılarmı? birlik olunacaktı hani... burda ve bunun gibi olaylarda görüldüğü gibi bizler hakkımızı arama konusunda sıfırız.