PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : koordinatörlük saatleri neye göre belirleniyor

nejat
23-02-2009, 17:29
Arkadaşlar yaptığım araştırmalara göre hangi okula kaç saat koordinatörlük verileceği tam olarak belirlenmemiş. Örnek olması açısından herkes okulundaki durumu yazabilir mi?

serkan arkadaşımızın şuan görev yaptığı düzcede 12 öğrenci staja gidiyormuş ve toplam okuldaki koordinatörlük saati 20 saatmiş. Okulda 2 muhasebe öğretmeni olduğu için kişi başına 10 saat düşüyormuş. Sizde okulunuzdaki durumu yazarsanız haksızlık yapan okul müdürlerine karşı bilgi sahibi oluruz.

Okul müdürlerine hiç sordunuz mu koordinatörlük saatini neye göre belirliyormuş

elifim
23-02-2009, 17:44
selam arkadaşlar..ben erzurum tortum çpl de görev yapıyorum..inşallah başka yere geçeceğim..kordinatörlük hakkında bilgi verecek olursam bu okulda kordinatörlük müdür yardımcılarının elinde..ben alamadım..ama şu atama olmasa idi bölüm şefliğini alacaktım çünkü çok başlarını ağrıttım bu konuda onlarda razı oldu bölüm şefliği için beni yapacaklardı milli eğitime dilekçe verecektim ama atamaları bekleyim ne olur ne olmaz dedim..buraya kim atanırsa bu konuyu boşlamasın yoksa çok hakkınızı yerler..ben hakkımı alacakken atama çıktı hiç uğraşmadım..buraya kim atanırsa bu hakkını mutlaka arasın..bölüm şefliğini sizdem kıdemli bi hoca var o başvurursa kordinatörlük hakkınızı isteyin mutlaka 8 saat ek ders ediyo ki aylık 200 liraya denk geliyor..bölüm şefliği ise 10 saat ek ders demek..onu da artık size vermezler..çünkü ben gidince eminim oradaki hoca hemen dilekçe verecek..sizde kordinatörlüğe bastırın..

ARKADAŞLAR ŞÖYLE Bİ LAF VAR ÇOK DOĞRU

HAK VERİLMEZ ALINIR..............

nehir_1881
23-02-2009, 18:59
Koordinatörlük hesabı yapılırken öğrencilerin stajda bulundukalrı süre esas alınır öğrencis sayısı değilll farz edelim ki bir tane muhasebe sınıfı varsa bunlar haftada ^3 gün x günde 8 saaatten Bizim için haftalık 24 saat ek ders yapar bununda KESİNLİKLE ÖĞRTMEN AYIRIMI YAPILMADAN iki öğretmen varsa eşit olarak dağıtılması gerekir kendi okulumda ben 12 saat ek ders alıorum hakkımızı arayalım arkadaşalr onlara kalsa bişey verecekkeri yok malesef.
Ama benim takıldığım nokta farz edelim ki 3 tane muhasebe sınıfı olsun bunalr içinn 24x3 sınıf olarak mı hesaplama yapmamız gerekiyor bilen var mıdır acaba arkadaşlar

muhali
23-02-2009, 20:05
Koordinatörlük hesabı yapılırken öğrencilerin stajda bulundukalrı süre esas alınır öğrencis sayısı değilll farz edelim ki bir tane muhasebe sınıfı varsa bunlar haftada ^3 gün x günde 8 saaatten Bizim için haftalık 24 saat ek ders yapar bununda KESİNLİKLE ÖĞRTMEN AYIRIMI YAPILMADAN iki öğretmen varsa eşit olarak dağıtılması gerekir kendi okulumda ben 12 saat ek ders alıorum hakkımızı arayalım arkadaşalr onlara kalsa bişey verecekkeri yok malesef.
Ama benim takıldığım nokta farz edelim ki 3 tane muhasebe sınıfı olsun bunalr içinn 24x3 sınıf olarak mı hesaplama yapmamız gerekiyor bilen var mıdır acaba arkadaşlar
hayır aslında böyle bi hesap yok tamam doğru 3*8 ama sınıfta 60 öğrenci olduğunu düşünecek olursak yine 24 saat mi kordinatörlük olacak!!
arkadaşlar bu durum tamamen müdür ve yardımcısının insiyatifinde ve okulda mesleki ders veren hocaların sayısına göre değişkenlik gösterebilir. örneğin benim olduğum okulda bir tane son sınıf var 15 kişilik müdür dahil 3 tane de muhasebe hoca var. benim 13 diğer hocanın 15 müdürün ise 6 saat yani toplam 34 saat kord. var... geçenlerde kord. saatim 12 ye düştü sordum müdür beye o da dedi ki:
ilçeden ciddi bi baskı var göze batıyoruz dedi ve toplam kordinatörlüğü 28 saate düşürdü...
yani diyeceğim o ki... müdür istese bi kaç öğrenci olsa bile ders saatinizi full doldurabilir...

nejat
23-02-2009, 22:34
Şöyle bir şey duydum

Meslekî ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarında uygulamalı atölye ve
laboratuvar dersleri ile İşletmelerde meslek eğitimi için aynı meslek alan/dal ında en fazla kaç öğrenci ile grup oluşturulabilir?
* 9 uncu sınıflarda; 10 - 21 öğrenciye kadar 1, 21 - 31 öğrenciye kadar 2, 31 - 41
öğrenciye kadar 3, 41 ve daha fazla öğrenci için 4 grup,

* 10,11 ve 12 sınıflarda; 8 - 16 öğrenciye kadar 1, 16 - 24 öğrenciye kadar 2, 24 - 31
öğrenciye kadar 3, 31 ve daha fazla öğrenci için 4 grup o luşturulur. 4’ten fazla grup
oluşturulamaz. (Norm Kadro Yönetmeliği Md: 15/d-1-2)

*12 öğrenci ile grup oluşturul abilir. (Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliği 267’nci
Madde)

nehir_1881
23-02-2009, 23:00
valla yönetmelikte yazan öğrencilerin stajda geçen ders saatinin ve gününün esas alınması biizm müdür ona göre işlem yapıyor

muhasebe12345
23-02-2009, 23:52
arkadaslar benım okulumda ogrenci basına 2 saat ek ders alıyoruz benım 8 öürencim var ve haftada 16 saat ek ders ucretı alıyorum ama mudur yardımcısının ınsıyatıfınde bır ogrencı gıttıgı gunlere gore ıkı ye bolunup bır gun bır ogretmen dıger gun dıger ogretmen denetleyebılır. Dendı ama ıstanbulda tuncay arkadasın dedıgı gıbı cok baskı varmıs hatta mufettısler denetlemeye gelmıs bırkac okulu ogretmenler gıtmedıgı denetlemedıgı gunun parasını ıade etmısler o yuzden korkuyor mudur yardımcıları. Ama cok esnek bır mevzuat herkes bır yerlere cekıyor. BU arada unutmayın ucretlıler ve teknık ogretmenler dısındakıler koordınatorluk alamaz arkadaslar.. Buna dıkkat edın hakkınızı yedırmeyın...

muhali
24-02-2009, 16:34
Koordinatör öğretmen görevlendirilmesi
Madde 267 - (Değişik fıkra: 06/10/2007- 26665 S.R.G Yön/1.md.değişik fıkra: 20/09/2008- 27003 S.R.G Yön/105.mad.) İşletmelerdeki mesleki eğitimin planlı olarak yürütülmesi, programa uygunluğunun izlenmesi, ortaya çıkabilecek sorunların belirlenmesi, öğrencilerin başarı, devam-devamsızlık ve disiplin durumlarının izlenmesi ve rehberlikte bulunulması amacıyla kurumda atamaya esas alanı atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenliği olan yönetici ve öğretmenlerden koordinatör öğretmen/öğretmenler görevlendirilir. Diğer alanlardan olan yönetici ve öğretmenlere bu kapsamda görev verilmez.
Koordinatör öğretmen görevlendirilmesinde aşağıdaki esaslar dikkate alınır:
a) (Değişik bent: 06/10/2007- 26665 S.R.G Yön/1.md.değişik bent: 20/09/2008- 27003 S.R.G Yön/105.mad.) Kurumdaki teorik ve uygulamalı meslek dersleri, ders bütünlüğü dikkate alınarak öğretmenlere dengeli olarak dağıtıldıktan sonra İşletmelerde Meslek Eğitimi adı altında ek ders görevi verilir.
b) İşletmelerde mesleki eğitim ek ders görevi verilmesinde, işletmelerin kuruma uzaklığı, ulaşım durumu, işletme sayısı, işletmeler arası uzaklık ve işletmedeki öğrenci sayısı ile bunlarla ilgili iş ve işletmelerde harcanılacak zaman gibi ölçütler esas alınır.
c) Kurumda, "İşletmelerde Meslek Eğitimi" adı altında verilecek ek ders saati sayısı; bir alan/dalda işletmeye öğrenci gönderilen sınıf/sınıflardaki uygulamalı meslek dersleri toplam ders yükünün iki katını geçemez.
d) (Değişik bent: 20/09/2008- 27003 S.R.G Yön/105.mad.) İşletmelerde meslek eğitimi ek ders görevine esas olacak haftalık ders yükünün belirlenmesinde; işletmelere öğrenci gönderen alan/dallardaki sınıfların işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı derslerin haftalık ders saati sayısının bu sınıflardaki grup sayısı ile çarpımı sonucu bulunacak sayı, ders yükü olarak kabul edilir. Grup sayısının belirlenmesinde, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.
e) (Değişik bent: 20/09/2008- 27003 S.R.G Yön/105.mad.) Atölye ve meslek dersleri toplam ders yükü hesaplanırken alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerine, ilgili mevzuata göre Planlama, Bakım, Onarım adı altında verilen ek ders görevi de eklenir.
f) Bir meslek alan/dalında, koordinatör öğretmen olarak görevlendirilecek yeterli sayıda atölye ve meslek dersleri öğretmeni yoksa bu alan/dala yakın branştaki öğretmene koordinatörlük görevi verilebilir.
g) (Değişik bent: 20/09/2008- 27003 S.R.G Yön/105.mad.) Koordinatör öğretmenin görevlendirilmesi, öğrencinin işletmede bulunduğu günlerde yapılır. Bir öğretmene; aynı işletmede en fazla 12 öğrencinin koordinatörlük görevi verilebilir. Aynı öğrenci/kursiyerler için haftada birden fazla öğretmene, İşletmelerde Meslek Eğitimi ek ders görevi verilemez.
ğ) (Ek bent: 20/09/2008- 27003 S.R.G Yön/105.mad.) İl sınırları dışındaki işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilere koordinatörlük görevi, mahallinde alanla ilgili eğitim yapan kurumdaki öğretmenlerle karşılanır. Bunun mümkün olmaması hâlinde, öğrenci/kursiyerin kayıtlı olduğu kurumca görevlendirilecek öğretmenlerle bu görev yerine getirilir.
h) (Ek bent: 20/09/2008- 27003 S.R.G Yön/105.mad.) Sağlık meslek lisesi öğrencilerinin işletmelerdeki mesleki eğitim ders uygulamaları ve koordinatörlük görevine ilişkin esaslar, ilgili birimce belirlenir.
ı) (Ek bent: 20/09/2008- 27003 S.R.G Yön/105.mad.) Kurum yönetimi, koordinatör öğretmenlerin görevlerinin verimli şekilde yerine getirilmesi hususunda denetim ve rehberlik yapar.
Aynı öğrenci/öğrenciler için haftada birden fazla öğretmene, "İşletmelerde Meslek Eğitimi" ek ders görevi verilemez.
Koordinatör öğretmenlerin görev ve sorumlulukları
Madde 268 - Koordinatör öğretmenler:
a) İşletmelerde mesleki eğitim uygulamasının planlı olarak yürütülmesini sağlamak amacıyla alınacak önlemleri belirler ve kurum müdürlüğüne bildirir.
b) Öğretim programlarında, işletmelerdeki uygulamalarda ortaya çıkan sorunları belirleyerek hazırlayacağı raporu, program geliştirme çalışmalarında değerlendirilmek üzere kurum müdürlüğüne verir.
c) Mesleki eğitim konusunda, işletme yetkilileri ile usta öğretici/eğitici personele rehberlikte bulunur.
d) İşletmelerde beceri eğitimi gören öğrencilerin yapmış oldukları işler ile ilgili iş dosyasını kontrol eder.
e) Öğrencilerin; başarı, devam-devamsızlık ve disiplin durumunu izleyerek işletme kayıtlarındaki bilgilerin, zamanında kurum müdürlüğüne iletilmesini sağlar.
f) İşletme yetkilileri ile iş birliği yaparak iş yerine uyum sağlayamayan öğrencileri belirler, alınacak önlemleri kurum müdürlüğüne bildirir.
g) Kurum ile işletme arasında imzalanan sözleşmenin uygulanmasında ortaya çıkan sorunları belirleyerek müdürlüğe bildirir.
h) İşletme yetkilisince döneme ait puan çizelgelerinin doldurularak dönem sona ermeden 5 gün önce kurum müdürlüğüne teslim edilmesini sağlar.
ı) (Ek bent: 20/09/2008- 27003 S.R.G Yön/106.mad.) Koordinatörlük görevi için gittiği işletmelerde mezunları izleme ve işe yerleştirme birimi çalışmaları kapsamında gerektiğinde mezunlar ve işyeri yetkililerine anket uygular.
i) (Değişik bent: 20/09/2008- 27003 S.R.G Yön/106.mad.) İşletmelerde mesleki eğitim konusunda müdürün vereceği diğer görevleri yerine getirir.

arkadaşlar yönetmelik bu. nejat arkadaşımızın dediği gibi bi durum var yani haftalaık 24 saatin iki katına kadar kordinatörlük verilebilir ama grup olarak bi sınır göremedim ben....

ali_arslan017
24-02-2009, 17:03
Benim okulum daha üç senelik bir okul.Dolayısıyla henüz mezun vermedi.Staj gelecek sene başlayacak onun için bir bilgim yok. Birşey öğrenirsem forimda sizlerle paylaşırım

enez
24-02-2009, 19:47
bizim okulda her ziyaret edilen işletme için 2 saat olduğunu söylüyor müdür

Adanalı
25-02-2009, 16:05
vallaha arkadaşlar benim okulda 12. sınıflarda 6 öğrenci var 6 saat kordinatörlük veriliyor onuda ücretli hocaya veriyorlar ben okulda tek hocayım ama hiç kordinatörlük alamadım müdürle bir çok kere konuştum ama vermediler. ikinci dönem alabilirdim ama onuda atama çıkacak diye erteledim artık gittiğimiz yerde inşallah alırız. kordinatörlükle ilgili bilgiyi ekders yönetmeliğinde bulabilirsiniz. orada mesleki ve teknik eğitim merkezlerinde 24 saat il merkezlerindeki liselerde 20 saat ilçelerdeki meslek liselerinde 16 saat yazıyor. birde öğrenci sayısı ve işletmelerin uzaklığına göre verilen ders saatleri değişiyor.

muhali
26-02-2009, 00:51
vallaha arkadaşlar benim okulda 12. sınıflarda 6 öğrenci var 6 saat kordinatörlük veriliyor onuda ücretli hocaya veriyorlar ben okulda tek hocayım ama hiç kordinatörlük alamadım müdürle bir çok kere konuştum ama vermediler. ikinci dönem alabilirdim ama onuda atama çıkacak diye erteledim artık gittiğimiz yerde inşallah alırız. kordinatörlükle ilgili bilgiyi ekders yönetmeliğinde bulabilirsiniz. orada mesleki ve teknik eğitim merkezlerinde 24 saat il merkezlerindeki liselerde 20 saat ilçelerdeki meslek liselerinde 16 saat yazıyor. birde öğrenci sayısı ve işletmelerin uzaklığına göre verilen ders saatleri değişiyor.

adanalı kardeş toplam 48 saat kord. olabilir o okulda yine idareciler, indire gandi yapıyor. bugün idareyle konuştum nejat arkadaşımızın yazdığı bilgiler kesinlikle doğru. yani örnek vrecek olursak, 15 öğrenciye kadar 48 saat 15-24 arası 96 saat 24-34 arası 144 saat kord. oluyor okulda. tabi bunlar maximum olabilecek rakamlar. birde bir öğretmen büyük şehirde 20-24 saat, kücük illerde 16-18 saat arası haftalık kord. alabilir.. gittikleri yerde kimse hakkını yedirmesin....
herkesin Allah yard. olsun...