Orijinalini görmek için tıklayınız : futbol sahası
Arkadaşlar biliosunuz okul giriş ve çıkışlar artık serbest değil. Çıkış en geç 20.00 oldu.
Okulumuza yeni futbol sahası yapıldı ve ışıklandırması büyük stadlardaki gibi oldu. Fakat madem çıkış en geç 20.00 da öğrenciler nasıl o saatte maç yapacaklar. Ben bir sürü arkadaşımın gece yarılarında maçtan döndüklerini bilitorum. Çıkış saati 20.00 olmasa da bu kadar ışıklandırmaya ne gerek var. Daha gösterişsiz fakat aynı amacı güden bir saha yapılabilinirdi.
Bizim daha öncelikli ya da göz ardı edilen ihtiyaçlarımız varken bu da nesi diyorum?!!!
Ben olayı şu şekilde yorumlamak istiyorum..
Burdaki kampüste hiçbir alt yapı oluşturulmadan koskoca fakülteyi buraya taşıyan zihniyetten ne bekleyebiliriz ki??
Eksiklerimize gelirsek bundan daha önemli eksiklerimiz var evet..Mesela doğru dürüst bir kütüphanemiz yok..
Ayrıca biraz ilginç gelebilir ama şunu demek istiyorum..Bence o spor tesisleri yerine birkaç ağaç dikseler daha makbule geçerdi ;D
evet arkdaşlar bi de şu sorun var geeriatri merkezi diye bi bina yapıldı kampüsümüze ancak burası önceden okul olarak yapılmış daha sonradan geriatri merkezi olarak değiştirilmek istenmiş ve milyarlarca lira zarara mal olmuş neden yalnış yapılanma yapılır ki okulsa okul olsun merkez ise merkez parayı sokakta mı buldu türkiye?
Evet kendimizi çölde gibi hissediyoruz. Bütün fakülteler ağaçlar içindeyken biz teller, şimdi yeni set çekilen duvarlar arasındayız. Nedense buna fazla önem verilmio fazla para gitmesi istenio sanırım. Çünkü biz geçen sene fidan dikmek için gönüllüydük ve birsürü belediyeden fidan getirtip dikmiştik fakat yazın ilgilenen olmadı o canlılarla taşlara daha fazla önem verilio. İstense biz kendi ellerimizle dikeriz yine...
Benim ricam burda bi yazı hazırlayalım ortakça ve çoğaltalım onu herkes bunu imzalayıp dekanlığa iletsin.
(Yeşil çevre istiyoruz ana temalı)
arkadaşlar okulumuz niyazi arkadaşımızın da dediği gibi bir çok eksikle dolu ... bunun ana nedeni de alt yapı eksikliği... yeşillik namına bişey yok okulumuzda.. ve ağaç dikiliyo ama fidan oalrak onlar büyüyünceye kadar biz yaşlanırız. daha büyük ağaçalr dikilmeli ebnce bunun için çalışmalr da bulunmalıyız bence.. merkez kampüs ne kadar yeşil değil mi? rektöre kıyak mı yapıyorlar acaba ne dersiniz?
MaSKuLiN
08-05-2006, 23:04
arkadaşlar geriatri merkezi denen bina okul olacakmış sonradan geriatri merkezi denen bişey yapmak istemişler ama son duyumlarım ve hocalarımdan aldığım bilgi neticesinde anlaşıldı ki orayı gazi TEKNOKENT yapacaklarmış ama bakanlıklardan izin gelmesini bekliyorlarmış..
DUYURULUR....
Kıyak yapıldığı kesinlikle ortada zaten biz neden gölbaşındayız. Onlar neden beşevler de?
Eşit koşul ve şartlarda deiliz.
OKul giriş çıkışlarda saat uygulaması hakkında ne düşünüosunuz?
Ben çok gereksiz buluyorum. Bir de güvenlik memurları pek iş yapmıolar fakat çoklar. Gereksiz bence. Küçücük bir kapıda sayılı öğrencinin girip çıktığı kampüsümüzde küçük kulubede 6 görevli bulunuo. İş gücü daha gerekli yerlerde kullanılmalıdır.
Evet sema arkadaşım gerçekten çok iyi bi noktaya değinmişsin..Zaten en gereksiz memur alımları hangi ülkede yapılıyor diye bir araştırma yapılırsa KESİNLİKLE 1. TÜRKİYE olur diye düşünüyorum..
Ağaç konusunda evet melek arkadaşım ben de büyük ağaçları kastetmiştim zaten..Aynı fikirdeyiz..Çünkü madem bu fakülteyi apar topar buraya taşıdınız da neden fidan dikiyorsunuz..Ya da fidanları dikseydiniz, fakülteyi şöyle 10 yıl sonra taşısaydınız..Çok dengesiz ve çarpık bir yapılanma söz konusu..Maaaaaaleeessssseeeeffff... :( :(
Giriş çıkış saatleri hakkında ben de birşey söylemek istiyorum..
Kısa bir süreden beri fakültemizde TRT ekibinden bir hoca müzik (bağlama, gitar, şan) dersleri veriyor. Bugün ilk defa ben de katıldım ve ders bittiğinde kendimizi duvarlar içinde hapis bulduk. Bazı arkadaşlar duvardan atlamak zorunda kaldı, biz de taa ana kapıya yürümek zorunda kaldık. Bunun için fakülte yönetiminden bir çözüm bulmalılar..
Kesinlikle çözüm bulunmalı. Tiyatro grubu, dans grubu, müzik grubumuz var ve çalışmalar daha geç saatlere kadar sürebiliyo. Güvenliğimiz böyle sağlanmaz.
evet arkadaşlar sosyal aktivitelerimizin nasıl desteklendiği (yada nasıl ket vurulduğu) ortada! okul çıkış kapılarındaki görevlilerin aslında çalışmalar bitinceye kadar beklemesi ve herkes çıktıktan sonra gitmeleri gerekmez mi? sadece kimlik sormak mı görevleri bu şahısların? ki kimlik sortmaları bile saçma geliyo kim sabahın köründe veya gün içinde o dağa çıkar ölesine ? öğrenci olmayan insanlar neden çıksınlar ki?
bi de ayrıca değineceğim konu biz geçen sene kampüsün içine otobüslerin girmesi için çok uğraştık dilekçeler yazdık vs... nitekim otobüsler içeri girmeye başlamıştı ki idare değişti ve artık gün içinde otobüsler içeri girmiyor.....? bu saçmalık değil mi? karda kışta sabahın köründe o kadar yolu yürümek çok mu kolay işkence mi yapmak istiyor bu yönetim? görüşlerinizi bekliyorum....
Evet melek arkadaşım otobüs konusuna katılıyorum ben de.Burdan anlaşılan ne? Okul ve belediye arasında nasıl bir kopukluk olduğu..Tamam ikisi de ayrı birimler ama ortak noktaları var..O DA DEVLETE HİZMET..
Giriş çıkışlar konusunda bence o kadar güvenlik oraya sıkışacağına, vardiye sistemi oluşturulmalı..Mesela 2 vardiye olur..
Böyle bir önerim var arkadaşlar..Gerekli girişimlerde ortaklaşa hareket edip,, gerkirse dilekçelerle bu öneriyi sunabiliriz..
Görüşlerinizi bekliyorum..
Melekcim artık iyimser bakmak istiyorum. Sıkıldım bu moddan :)
Kış günleri yurtta kalırken gerçekten çok çekiyoduk gerçi yine öle daha fazla yürüoruz hatta ama olsun spor yapıoruz :P
Sema arkadaşım hep birlikte yürüyoruz ;D ;D
İnşallah bundan sonra hep beraber gelecek adına bişeyler yapmak adına yürürüz..
Vardiya sistemi var zaten :)
Çok yorucu iş ya vardiyalı çalışıldığı halde yakınıolar. Valla geçen gün ambara kitap tasnif işine gittik 9 saat ayaktaydık. İş nasıl yapılırmış göstermek lazım. Ama devlet işinde sürekli gevşeklik oluo maalesef
ttef iyi dileklerin için sağol. tabiki hep birlikte yürücez.
Amaçlarımız doğrultusunda
Benim vardiya sisteminden kastım geç saatlere kadar da güvenlik olması konusunda...
Bu arada melek arkadaşım kimlik kontrolü konusunda bazı açıklamalarda bulunmuş..Arkadaşım öyle düşünme bence çünkü elini kolunu sallayan okulda..Yani ne olduğu belli olmayanlar..Kendi adıma ben okulda güvende olduğumu düşünmüyorum..Çünkü yaşanan bazı üzücü olaylar bunun en açık kanıtıdır...
Arkadaşlar bu konularda yapabileceğimiz girişimleri bi araştırayım..
Yeni haberleri bildiririm..
arkadaşlar sizlere katılıyorum birlikte yürümek için daha fazla arkadaşa ihtiyacımız ben şimdiden başladım sitenin reklamını yapmaya siz de yaparsanız hepimiz için ve geleceğimiz için daha iyi olacaktır. yeni projelere imza atmak çok güzel olacak! okulun daha bir çok sorunu var arkadaşalr dile getirin aklınıza gelenleri ebn hatırlayamıyorum ama yarın okula gidince hatırlarım... hımm bi tane daha geldi aklıma tuvaletlerimizin pisliği okulumuz da temizlik namına bi aptil abiyi tanıyoruz başka temizlik görevlisi var mı? bilen varsa yazsın bana?:)
Melek arkadaşım çok haklısın..Ben de bilmiyorum, görmedim..Herşeyin başı sağlık..
bi de bizim sürekli voleybol ve basketbol oynayan bi personelimiz var ya (isim vermiyorum), o da temizlik görevlisi ama sanırım birinin bunu ona hatırlatması gerekecek.. :)
arkadaşlar ben de o kişiyi biliyorum ama hep top dağıtırken görüyorum o personel miydiiiii? walla benim haberim yok ama gözüme fbı dan ajan gibi görünüyor hiç öle ortalığı kesip dururken görüyorum hep ben o şahsı yanlışım varsa düzeltin? acep sivil polis neyim mi?:)
Valla melek arkadaşım yoruma açık bi durum..Ben de anlamış değilim...
Ama şöyle bi gerçek var ki; okulumuzda sivil polis var zaten...
hımm biz bilmiyoruz öle polisleri falan da tanımıyoruz pek hani yamuğumuz pek olmuyo ya ondan olsa gerek?:)
Melek benim de yamuğum olmadı hiç.. ;D ;D Ama bilinen şeyler bunlar...
Mesela bazı fakültelerde polis öğrenciler bile mevcut..Bunları duyuyoruz..
ttef.net
09-05-2006, 01:00
ben geçen senelerde bir simitçiyi başka bir memura rapor verirken görmüştüm..
yani sivil polisler var fakültede.. hem de simitçi, tamirci kılığında..
niye buna gerek duyuyorlar bilmiyorum..
bize potansiyel suçlu gözüyle bakıyorlar galiba..
özür dilerim arkadaşım ben sana laf atmadım sakın yanlış anlama laf gitceği yeri bilir:) beni bu konuda aydınlattığın için de ayrıca teşekkürler. iyi geceler bugünlük benden bu kadar forum manyağı oldum abi yaaaaa:)
Melek arkadaşım seni yanlış anladığımdan yazmadım zaten rahat ol..Evet laf yerini bulur..Rica ederim..Bize sorunları dile getirmede öncülük edenlerden biri olarak sana sonsuz tşklerimi iletiyorum arkadaşım...
MaSKuLiN
09-05-2006, 01:14
evet keşke herkes sorunlarını açık açık yazabilse.. ne demişler
BAŞKALARININ GÖRÜŞLERİNE SIGINMAYI BIRAKTIGINDA KENDİ GÖRÜŞLERİN KENDİLİĞİNDEN OLUŞACAKTIR...
kritik yapma alışkanlıgı edinmeliyiz yani demek istiyorumm
BAŞKA T.T.E.F. YOOKK
Burası t.t.e.f. burdan çıkış yok :D
Çok hoşuma gitti bu. Maçlardaki sloganları hep sevmişimdir zaten.
bence bütün bu sorunların yanında biraz daha da önemli olan ulaşım sorunumuz bulunmakta.. otobüsten indikten sonra dahi 10 dakika yürüyoruz otobüsler içeri girse zarar mı ederler yada gazi ttef e belirli saatlerde servis koyarsa gazi batar mı? ben bunu anlayamıyorum anlayan arkadaşım varsa bana anlatabilir mi?
evet phalcon kerdeşim o gün okuldan çıkarken bi baktım gazinin servisi bomboş geliyor içinde ne bi öğretim görevlisi ne de bi öğrenci (zaten öğrencileri de almak gibi bi düşünceleri asla olmadı) bu servislerden üç beş tane temin edip de bizi böle perişan etmeseler ölürler! koymuşlar dağın tepesine fakülteyi bi de ulaşım için yaptıklarımıza engel oluyolar geçen sene otobüslerin içeri girmesi için neler yaptık bu sene yeni yönetim ve otobüsler artık girmiyor buna bi çözüm bulmak gerekiyor bunun için çaba göstermeliyiz...
Melek arkadaşım öğrencileri almıyorlar demişsin..Bence bazı öğrencileri desek daha doğru olur..Çünkü o servis öğretim görevlilerine tahsis edilmiş ama birtakım öğrenciler de gönül rahatlığıyla kullanıyor!!
bunu bilmiordum kardeş ben hiç görmedim böle ayrıcalıklı öğrenciler mi var bizim okulda detaylı bilgilendirirsen sevinirim...
Melek arkadaşım anlaşılan sen henüz "Gazili olmak ayrıcalıktır,, ayrıcalığı yaşayın" mesajını alamamışsın..Ben de bu ayrıcalığı olumsuz yönde yaşıyorum maalesef..Olumlu yönde ayrıcalık yaşayanlar çok okulumuzda..Görmek istersen görürsün..
Saygılarr..
arkadaşım ben böle bi cümleden de böle olanlardan da nefret ediyorum ayrıcalık herkesindir benim anlayışıma göre sadece bazılarına değildir ama bunu yapan insanlar da nasıl kendilerine yediriyolar anlamıyorum çifte standart uygulamasından başka bişey değildir bu saçma bence .... ama bunu engellemek de bize düşer herşeye boynumuzu büküp evet dersek ayaklanmazsak buna katlanmak zorunda kalırız bilmem ne düşünürüsün bu konuda....
Evet çok doğru diyorsun melek arkadaşım..Ama ben senin gibi arkadaşlar göremediğim için hep kendi kendimi yaktım..Yani ben başkaldırdıkça bazı şeylere göze batan ben oldum..Bunun da doğrudan değil de dolaylı yoldan bir sürü zararını gördüm..Bir söz vardır "Tok açın halinden anlamaz" diye..İşte okulda mağdur olmayan öğrenci arkadaşlarımız da mağdur olanların halinden anlamaz..Bir nevi gerçeklere kayıtsız kalmaktır bu..
aslında ben de bi balkaldırış yapmak istiyorum hele haksızlıklara hiç tahammülüm yok bu nedenle okulda gördüğüm o ayrıcalıklı öğrencileri gördükçe sinirlerim düğüm düğüm oluyo ama dediğin gibi bana destek olacak arkadaşlarım olmadığından böle bi girişim yapamyorum zararlarını görmek de hoş diil. doruyu söleyeni dokuz köyden kovarlar misali...
Arkadaşlar birbirinizi kışkırtmayın.. Başkaldırmak, Ayaklanmak vb kelimeler demokratik bir ülkenin demokratik bir okulunun öğrencilerinden duyulmayacak kelimelerdir. Sorun neyse çözümü demokraside mutlaka vardır.
Kimseyi karşımıza almamalıyız, herkesin yanında olmalıyız..
Birlikte olduğumuz sürece birbirimizi gelirştirebiliriz.
Kimse bu okulda bi ayrıcalık sahibi değildir, bunu böyle yapan bizleriz..
Bi ayrıcalık varsa bu hepimizindir..
Arkadaşlar o otobüse binen öğrenciler sosyal tesislerde çalışna öğrenciler ve bildiğim kadarıyla sosyal tesislerde sadece ttef öğrencileri çalışabiliyor o yüzden çalışma saatlerinde merkeze giderken otobüsleri kulanıyorlar diğer şartlarda ben servislere binen öğrenci görmedim.
evet nejat kardeş dediklerine bende katılıyorum çünkü bir ara bende soruşturdum. sadece tesislerde çalışanlar belirli saatlerde binebiliyorlar. Başka bir şekilde hiçbir öğrenci almıyorlar...... bence toplu bir şekilde dekanın yanına gidip sorunumuzu söylesek sorunu halledebiliriz.. bir servis koyarak adamlar batacak değil ya....
ya arkadaşalar tamam gidelim dekanımıza anlatalım ama ben kabul edebileceğini düşünmüyorum çünkü biz bu zamana kadar ne zaman sosyal bi aktivite yapmak istesek okul tarafından engellendi. bu servis olayı da böyle olacaktır. ama yine de söylemekte yarar var denyelim derim.
bu arada metin kardeş biz birbirimizi kışkırtmıyoruz herşeyi siyaset olarak algılamazsan sevinirim. kışkırtma kelimesi başkaldırma kelimesi siyasete girmez hele ki orada haksızlıklar konuşulurken bu konuda siyasetin yeri yoktur. ki ben siyasetin eğitime karıştırılmasından hiç hoşnut olan biri değilim bunu da göz ardı etmemeni tavsiye ederim...
melek arkadaşım, ben onu bi uyarı olarak değil sadece bi yönlendirme olarak söyledim.
neyin siyaset olduğunu neyin olmadığını bildiğimi sanıyorum.. ayrıca siyasetin eğitime karıştırılmaması konusunda sadece ben değil biz site olarak sana katıldığımızı ve bunun için sitede siyasete izin vermediğimizi söylemek isterim.
kadir yıldırım
10-01-2007, 03:32
nerde yapılmış futbol sahası?? neden biz görmedik???
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.