PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MUHASEBE BÖLÜMÜ HOCALARIYLA İLGİLİ DÜŞÜNCELER

metin
09-05-2006, 12:28
Arkadaşlar Muhasebe Bölümü hocalarıyla ilgili her türlü düşüncenizi yazabilirsiniz..
Lütfen eleştirilerileriniz yapıcı bir şekilde yapınız.. Hiçbir hocamızın kişilik haklarına bir saldırı olmasın..
Lütfen hocalarımızın gelişimine katkıda bulunacağına inandığınız düşüncelerinizi yazınız.

ciwan_06
12-05-2006, 20:16
Öğretmenlerin ders işleyiş şeklinde sorun var. Bütün ders işleyişler sınavı geçmeye yönelik olduğunda dersin ana temasının kavranmasında ciddi sorunlar ortaya çıkıyor.Sadece muhasebe öğretmenleri hakkında söylemiyorum.Hemen hemen bütün Türkiye'nin eğitim sisteminde bu sorun söz konusu. BU durumda Öğrencinin okuduğu bölümü tam anlamıyla okuması için kendi bireysel çabasına kalmaktadır.

gdiner
16-05-2006, 12:54
TTEF de sadece muhasebe bölümünün 30 ataması var. Ancak Bizim hocalarımız atama olmamasına rağmen sanki öğretmen olacakmışız gibi eğitim veriliyor. Özel sektöre hazırlama gibi bir düşümceleri yok. Bu konuya daha çok eğilmeleri gerekmez mi?

ciwan_06
17-05-2006, 18:20
İyi de Gökhan muhasebe mezunları özel sektör sınavlarına dahi başvuramıyor. Kaldı ki eğitimin her birimi böyle...

rapsom
19-05-2006, 02:22
Değerli arkadaşlar. Hocalarımız bizleri tabi ki hayata hazırlayacaklardır. Gözardı etmememiz gereken nokta; Bizim bölümlerin açılma amacının Milli Eğitim'e öğretmen yetiştirmek olduğunudur. Buradaki sorun eğitimin genelindeki bir sorundur. Bizlere sizi öğretmen yapacağız diyorlar. Ama atama konusuna geldiğinde kendinizi piyasaya yönelik hazırlayın deniyor. Bu da alanda uzmanlaşmayı ortadan kaldırıyor.
Bunları daha geniş olarak tartışmalııyız.

LaL
02-05-2007, 16:08
illa ki sınawlara veya başka şekilde birimlere başvurmak gerekmior bence. Eğer öğretmenliği kısıtlıosanız başka alanlarda eğitici ders vermeniz gerekior. Kaldı ki şu anda öğretmen olabilme ihtimalimiz oldukça düştü. Buna yönelik çalışmalar ders araştırmaları gerekirse özel stajlar vs vs şeklinde eğitebilirler.