Orijinalini görmek için tıklayınız : Okuldaki şiddet ders konusu oldu
Her geçen gün okullardaki şiddete bir yenisi eklenmeye başlayınca, Eğitim-Sen Genel Başkanlığı harekete geçti. Eğitim-Sen’e üye eğitimciler, derslerinin ilk veya son 10 dakikasını şiddet konusunu tartışmaya ayırdılar.
Uygulama daha önce birçok şiddet olayının yaşandığı Fatih Lisesinde başlatıldı. Eğitimciler, felsefe dersinin ilk on dakikasında şiddet konusunu tartışmaya açtılar.
MaSKuLiN
20-05-2006, 16:06
hah çok iyi artık öğrenciler tartışırlarken birbirlerine girer daha iyi olur :)
Bence bunun için ayrıca ders konulmalı..ek ders gibi yani..Çünkü liselerde dersin büyük bir bölümü susun,dersi dinleyin gibi uyarılarla geçiyor..Bir de bu çıktı.."Hadi zil çaldı, ders bitti" olacak ;D
okulda şiddet eğilimini önlemeye yönelik derslerin olması gayet güzel bir gelişme olur.
bu sayede demokratik toplum uyelerinin yetişmesine de ciddi bir katkı sağlanmış olur..
zira günümüzde okullarda problemlerini şiddetle çözebileceğini zanneden birçok kişi var ve bunların mevcut durumda bu manada bir eğitime hatta psikolojik tedaviye bile ihtiyacı olabilir..
kişi henüz toyken böyle bir eğitimin verilmesi çok gerekli ve faydalıdır..
Ağaç yaş iken eğilir tabiki. Ama en önemlisi ailedeki eğitimdir. Aile içi şiddetin olmaması sevgi ve saygılı bir ortam olması ve bunu çocuğa gösterilmesidir. Bunu sunmadıkça çocuktan da şiddet beklememek saçma olabilir. Ama okulda anti şiddete yönelik eğitim verilmeye başlanması çok güzel olmuş. Bunun daha önce yapılması gerekliydi hatta. Cinsel eğitim verilmeye başlandığında ayrıca sosyal eğitimler de varilmeliydi...
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.