PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Halk Oyunları Topluluğu

MeLanChOLy
28-05-2006, 16:29
HALK OYUNLARI TOPLULUĞU

TOPLULUK HAKKINDA

Fakültemizin tüm bölümlerinden halk oyunları konusunda istekli öğrencilerin katıldığı ve üniversiteler arası yarışmalarda dereceye giren fakültemizin Halk Oyunları Topluluğu çeşitli yörelerin halk oyunları ile 2001 yılından günümüze faaliyetlerini sürdürmektedir.

TOPLULUK ETKİNLİKLERİ

Fakültemiz halk oyunları ekibi, 2001 yılında Gazi Üniversitesi’ne bağlı fakülteler arası Halk Oyunları yarışmasına ”Aydın Zeybek” ekibiyle katılmış ve beşinci olmuştur.

Şubat 2002’de yapılan fakülteler arası Halk Oyunları yarışmasına “Burdur Ekibi” ile katılan fakültemiz beşinci olmuştur.

Fakültemiz halk oyunları ekibi, 2003 yılında Gazi Üniversitesi’ne bağlı fakülteler arası Halk Oyunları yarışmasına ”Burdur” yöresiyle katılmış ve üçüncü olmuştur.

Mayıs 2003’de Antalya’da gerçekleştirilen üniversiteler arası Halk Oyunları yarışmasında “Burdur” yöresi ile katılan fakültemiz Türkiye onuncusu olmuştur.

Fakültemiz halk oyunları ekibi, 2004 yılında Gazi Üniversitesi’ne bağlı fakülteler arası Halk Oyunları yarışmasına ”Burdur” yöresiyle katılmış ve üçüncü olmuştur.

Mayıs 2004’de Bodrum’da gerçekleştirilen üniversiteler arası Halk Oyunları yarışmasında “Burdur” yöresi ile katılan fakültemiz Türkiye ikincisi olmuştur.

Fakültemiz halk oyunları ekibi, 2005 yılında Gazi Üniversitesi’ne bağlı fakülteler arası Halk Oyunları yarışmasına ”Hakkari” yöresiyle katılmış ve üçüncü olmuştur.

Mayıs 2005’de Bodrum’da gerçekleştirilen üniversiteler arası Halk Oyunları yarışmasında “Burdur” yöresi ile katılan fakültemiz Türkiye üçüncüsü olmuştur.

Fakültemiz halk oyunları ekibi Burdur ve Hakkâri yöreleriyle ve TUANA Sanat Kulübü Desteğiyle çalışmalarını sürdürmektedir.

TOPLULUĞUN SOSYAL YÖNÜ

Halk Oyunlar Topluluğu üyeleriyle, yıl boyunca çeşitli yörelerin halk oyunlarını yerinde veya vizyonda izleme,

Öğrencilerimizin yöresel oyunlar hakkında bilgi sahibi olmasını ve kültürleme faaliyeti,

Her öğrencinin halk oyunları hakkında bireysel yeteneklerini sergilemesine olanak tanıma.

rapsom
07-06-2006, 13:06
Halk oyunlarıyla ilgilenen veya ilgilenmek isteyen arkadaşlara hiç vakit kaybetmeden katılmalarını tavsiye ediyorum. Katıldığınızda da göreceksiniz profesyonel bir ekip. Büyük emek vererek bu işi yapıyorlar. Buradan emek ve özverileri için hepsine çok teşekkür ediyorum.

dereli17
24-07-2006, 00:39
hocam selam. halk oyunları topluluğunuza katılmak istiyorum. fakat ilk aşamada herhangi bir artı özelliklik falan isteniyormu eğitim falan almış olmak gibi yoksa yetenek yeterlimi ayrıca bunun için kime başvurmam gerekiyor. cvp yazarsan sevinirim.eyvallah.

rapsom
07-12-2006, 00:11
Hiç bir ön bilgi şart değil. İsteyen herkes başvurabilir. Bilen arkadaşlar çok yardımcı oluyor. Geri kalmıyorsun.