PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Okul Müdürleri Birleşti

MeLanChOLy
18-06-2006, 12:43
Eğitim yöneticileri, kurdukları Eğitim Yöneticileri Derneği`nın çatısı altında bir araya geldiler. Derneğin kurucu başkanı Kadir Gündüz, müdür ve müdür yardımcılarının en önemli sorununun Milli Eğitim Bakanlığı`nın (MEB) okullara aktardığı ödeneğin yetersizliği olduğunu söyledi.

Gündüz, Eğitim Yöneticileri Derneği`ni okul idarecilerinin ödeneksizlik ve rotasyon gibi sorunlarına çözüm bulabilmek için kurduklarını kaydetti.

`ROTASYON`DAN TÜRKİYE`NİN YARISI ZARAR GÖRÜR`
ANKA`ya açıklamada bulunan Gündüz, son günlerde yapılan yazışmalardan MEB`in rotasyon uygulamaya çalıştığının anlaşıldığını belirterek şöyle konuştu:
`MEB okul yöneticilerine rotasyon uygulamaya çalışmaktadır. Bu, ne eğitime ne de ülkemize katkı sağlar. Okul yönetmek, uzun süreli planlama gerektiren zor bir iştir. Müdürlerin görev yerlerini sık sık değiştiremezsiniz. Bundan 25 bine yakın okul yöneticisi, öğrenciler ve velilerle birlikte ülkemiz nüfusunun yüzde 50`si etkilenecektir.`

`BAĞIŞ`IN SUÇLUSU MÜDÜR DEĞİL`
Gündüz, MEB`in, okul yöneticilerini sorunlara karşı yalnız bıraktığının altını çizerek, `Bakanlık televizyonlarda müdürlere sesleniyor, bağış almayın, yasaktır diyor. Ardından bir yazı gönderip `maddi sorunları çözün` diyor. Bu ne demektir? `Bağış al` demektir` diye konuştu.

`MEB, OKUL MÜDÜRÜNÜ YALNIZ BIRAKIYOR`
MEB`in liselere yakıt ve kırtasiye için, ilköğretim okullarına ise sadece yakıt için ödenek ayırdığını anımsatan Gündüz, `Bakanlık, temizlik, kanalizasyon, boya-badana gibi zorunlu ihtiyaçları karşılamada müdürleri yalnız bırakıyor` dedi.

Gündüz, kaynak yetersizliğine rağmen 63 bin okulda 20 milyona yakın öğrencinin öğrenimini sağlamaya çalıştıklarını anımsatırken, okul yöneticilerinin kamuoyu karşısında şuçlu gibi lanse edildiğini kaydetti. Sorunlarla başedebilmek için dernek kurmaya karar verdiklerini söyleyen Gündüz, eğitim yönetimi alanında çalışanların sosyal, bilimsel, ekonomik ve mesleki yönden gelişimini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

rapsom
18-06-2006, 16:58
Zaten her yıl yetkililer çıkıp bas bas bağırıyorlar; "Sakın kayıt yaparken bağış vermeyin" diye. Ama okul yöneticileri bu bağışları almadan okulu idare edemezler. Ben de okul müdürü olsam bu bağışa karşı olmama rağmen alırım.