PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FİNLANDİYADAN BÜRO YÖNETİMİ ÖĞRETMENİ İSTERLERSE NE YAPACAĞIZ???

melek
01-10-2006, 23:15
[size=10pt]biz büro yönetiminin atamaları olmadığı için bölüm kapatılsın diyoruz yeni öğrenci alınmasın diyoruz ancak bi hocamız geçenlerde finlandiyaya ziyarete gitmiş ve derste biz böyle deyince açıklaması tamam bölümü kapalım ancak gelecek yıllarda finlandiya sizin bölümden öğretmen isterse ne olacak?? diye bi açıklama yaptı bi noktayı unuttu hocamız ingilizce de büro yönetimi öğretmenliğinin tam olarak tercüme edilmemesine rağmen ve türkiyede dahi bölümü tanımamalarına rağmen nasıl olacak da finlandiya bizden öğretmen isteyecek yorumlarınız bekliorum...

bizi gerçekten güzel hikayeler anlatarak oyalıyorlar...

metin
02-10-2006, 01:49
melek arkadışım senin düşüncelerine katılmadığımı belirtmek istiyorum.
Zira eğitim sırf ihtiyaca göre yapılmaz, yapılmaması gerekir. Tabi ki ihtiyaçlar da eğitimin alanlarını genişletebilir fakat sırf atamalarımız olmuyor diye bölümü kapatmak çok mantıklı gelmiyor bana.

Tabi bu Finlandiya meselesini tam anlamadım ama senin dediğin gibi masal kokusu geliyor biraz.
Bölümü kapatmak yerine, hükümetlerin üniversite mezunlarımızı istihdam edebileceği alanlar yaratmak üzere hükümetlere veya bürokratlara bu konuda baskı yapılması daha yerinde ve yapıcı bir tutum olur.

melek
02-10-2006, 02:01
ya metin kardeş yıllardan beri bu çalışmalr yapılıyor da ne oluyor hala atama yok bunlar boş işler adamlar daha bölümün adını söleyince saf saf bakıyolar biz de okyanusta iğne arıyoruz

hastürk
15-10-2006, 06:52
melek bencede haklısın.... ya finlandiyalılar bizden öğretmen isterse ne olacak :) onlar da haklı :)

ya arkadaşlar ben konaklama öğrencisiyim ama eğer atamayacaklarsa almasınlar kardeşim.. ha illede amaç eğitim ise fakültenin önündeki eğitim ibaresini kaldırsınlar bari de biz yandık yeni gelen ve gelecek olan nesiller yanmasın bari.... haksız mıyım ama?

MeLanChOLy
15-10-2006, 07:01
Biz bitmişiz.. Kısa ve öz cevap :)

hastürk
15-10-2006, 07:06
ya aslında tam olarak öle değil ama 4 sene boşuna okumuş olmak gibi bir düşünce insanın ister istemez canını sıkıyo ve bi isteksizlik meydana getiriyorrr... ama tabii ki hayat devam ediyor ve Allah ömür verdikçe bir yerde yazılı olan rızk gelecek tabiii.. ama dedim ya işte..........

melek
04-11-2006, 11:23
arkadaşlar hocalarımız dio ki biz okula girerken ataması var mı diye sormuş muyuz neden okula grdikten sonra bu soruları soruyor muşuz hiç bir fakülte veya üniversite öğrencisine iş imkanı vermek zorunda değilmiş sadece derslerini verirmiş onlar ama yine de bizim hocalarımız özveriliymiş onlar bizim için çaba sarfediyolarmış onların düşünceleri bunlar.....

melek
04-11-2006, 11:26
benim düşüncem ise bunun tam tersi bence bi okul veya bölümün öğrencilerinin iş imkanı yoksa ya adı değiştirilmeli ya da bi şekilde yönetimin bu konuda çalışması gerekir eğer aldığımız o kadar eğitim dersi benim işime yaramıyacaksa ben neden uğraşıyorum ki biliyorsunuz ki çok ağır şekilde alıyoruz eğitim derslerini ben özel sektörde bi yüksek sekreter olcaksam neden öğrenci pedogoji dersi alayım ki akıl var mantık var

melek
04-11-2006, 11:28
bu yıl tekrar büro yönetimi bölümünün adının değişmesi söz konusuymuş ilk öncelerde sınıf coşardı bu haberi alınca artık 3 yıl sonra millet hiç takmaz oldu hoca dior ki " bu sefer ciddi değişecek" dior bizim sınıf hiç takmıyor hocayı siz düşünün halimizi ve güvensizliğimiz yönetime karşı....

MeLanChOLy
04-11-2006, 11:31
Bilmiyorum bu gidişle ne isim değişir ne de bize iş imkanı sunulur.. nasıl gelmişse öyle gider gibime geliyor.. Bölümler Boş bir bölüm haline geldi, bundan sonra eski haline getirmeye çalışma bence pek bir anlam ifade etmeyecek.

melek
04-11-2006, 11:42
bir 10 yıl sonra herşey harika olcak ama biz o zaman nerelerde ve nasıl oluruz hala öğretmen olmak ister miyiz bilemem bu okulun çilesini biz çekelim ama gelecek nesiller çekmesin....

hastürk
08-11-2006, 02:23
valla arkadaşlar kesinlikle haklısınız... hele ki bu isim değiştirme olyaı da tam bir fiyasko.. çünkü dedeiğin bu değişme olayı 3 seneden beri var ve gidilen yol bir ara boy kadar değil... ha bu arada melek hani hocalar soruyormuş ya "sordunuz mu da geldiniz?" diye.. evet ben sordum araştırdım hangi okulun ataması yüksek diye.. 2003 ten önceki atamalara baktım ve ona göre geldim benim geldiğim de benim bölümümün en azından 50-60 ataması oluyordu ve bunun da ii bir rakam olduğunu düşünüp geldimm... yoksa benbu puanla ESEF'i YA DA MEF'i de seçebiliyor ve gidebiliyordum...

hastürk
08-11-2006, 02:29
bir de başka bir gerçek var eğer ben öğretme olamayacaksam (ki öle gözüküyor) ben işletme okumak için gazi üniversitesine gelmezdim.. zaten puanlarımız turizm işletmeciliği konusunda türkiye de ii bir yere sahip olan akdeniz üniversitesinin puanlarının çok da üzerinde idi ve ben de inanın ki orayı seçerdim.. en azından yarın mezun olupta özel sektörde iş arayacağım vakit bu konuda biraz daha ii olan bir referansa sahip olabilirdim....

melek
12-11-2006, 16:48
bizim seçme şansımız yoktu büro yönetimi alanında ya iki yıllık büro yönetimi ya da büro yönetimi öğretmenliği seçme şansımız vardı bu zorunluluğun olduğunu hocalarımız unutmuş gibi görünüyorlar keyfimizden burda dağa çıkıp elektriksiz susuz soğuk bi ortamda eğitim almıyoruz biz zorunluluktan .........

melek
12-11-2006, 16:50
bölüm adının değişme olayı ise o kadar bıktırdı ki bizi artık takmıyoruz söleseler de sölemeseler de sormuyoruz bile...

melek
12-11-2006, 16:53
bizim bölümde ise bazı arkadaşlar okulun tadını çıkarmya çalışıorlar eğlenceler yemekler filan düzenleyip eğlenmeye çalışıyorlar artık bu çabalarımızın boşuna gittiğini anladık eğlenceye vurduk kendimizi