Orijinalini görmek için tıklayınız : Yüksek lisans yaptım işsizim
KAHRAMANMARAŞ: 'Ben 2002 yılında Gazi Üniversitesi 'Ticaret Turizm Egitim Fakültesi Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği'nden mezun oldum. Ardından da yüksek lisans yaptım. Lisans ve yüksek lisans eğitimi için bir bankadan 4 bin 500 YTL kredi çektim. Yoğun çabaların sonucu başarıyla mezun oldum ama şimdi işsizim. Şu an, zar zor geçinen ailemin yanındayım. Üniversiteler dahil birçok kamu kurum ve kuruluşuna iş için başvuru yaptım. Ancak, birçoğu 'Referansım yok' diye iş vermedi. Kredi borcunu 'Nasıl ödeyeceğim' diye kara kara düşünüyorum. Şimdi Türkiye'deki büyüklerime soruyorum; Bizlere 'oku' dediniz. Biz de okuduk. Daha ne yapabiliriz? Şenol Ağabey, durumum böyle, bana yardımcı olursanız sevinirim. Amacım; çalışıp devletime, milletime ve kendime faydalı olmak.'
A. Paksoy
arkadaşlar bu yazı bugün TERCÜMAN gazetesi yazarlarından ŞENOL GEZER tarafından yayınlanmıştır... aslında durumumuzu ortaya koyan yazılardan bir tanesi ve sesimizi duyurma adına atılmış küçük adımlardan bir tanesi...
bakmak isteyen arkadaşlara adresi:
http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi.asp?id=95
vayy bee. yani durumumuz kanıtlanmış. yazık bizeee :(
Ben de Muhasebe-Finansman mezunuyum ve ben de şu anda iş arıyorum..Aynen arkadaşın dediği gibi 'Referans olmayınca profesör olsan da boş'!!
Ülkenin hali bu arkadaşlar...Okulu devam eden arkadaşlara bir tavsiyem: Şimdiden okul bitince ne yaparım gibi düşünceleri oluştursunlar kafalarının bir yerlerinde..Hani bazı arkadaşlara sürpriz olmasın.. ;)
bir zamanlar üniversite okuyanlar boşta geziyordu, şimdi ise yüksek lisans yapanlar da boşta geziyor.. yakında profesörler de işsiz gezerse şaşmayın
Metin zaten bir sürü profesörlük almış kişinin ünvanları verilmemekte yani beklemedeler..Torpili olan hemen alıyor ama bunun yanında bu ünvanı alıp da kullanamayan bir sürü profesörümüz var.. ;)
Bu yazdığım duyup da attığım birşey değil..İsteyen arkadaşlar bunu araştırır ve doğru olduğunu görür..
ya arkadaşlar bende işletme alanında düşünüyorum işe yaramaz mı başvurularda falan hep işletme mezunu olma şartı istiyorlar da
akademisyen
01-02-2008, 04:06
Bu yazılan haber doğru olabilir ama ben yine karamsar değilim. yapanlar nasıl yapıyor yha. ben gerekli çabanın ve emeğin gösterilmesiyle bu sorunun yaşanmayacagı kanısındayım. yetr ki insan istesin bi kere vermeyn kul Allah tan utansın...
Arkadaşlar sizden referans isteniyorsa bulun. Bulamayan arkadaşlara yardımcı oluruz. Üniversiteyi boş boş okuyacağınıza bikaç adam tanısaydınız.
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.