PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : VE KPSS RESMEN DEĞİŞTİ!!!!!!!!!!!!

MeLanChOLy
19-01-2007, 13:46
MEB'den Öğretmen Alımlarındaki Değişikliğe İlişkin Açıklama
Milli Eğitim Bakanlığı 18 Ocak 2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme sonrasında bir basın açıklaması yayımlamıştır. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliği” çerçevesinde yapılacak yeni düzenlemenin şekli ve uygulama esaslarının daha sonra bütün sosyal tarafların görüşlerinin alınarak belirleneceği ifade edilmiştir.
18 Ocak 2007 18:00
İlk defa göreve başlayacak öğretmenlerin atamalarına ilişkin bazı yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak amacıyla Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklama;

BASIN DUYURUSU

Milli Eğitim Bakanlığı, ilk defa göreve başlayacak öğretmenlerin atamalarına ilişkin bazı yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak amacıyla aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duymuştur.

Bu amaçla;

1 -Öğretmen atamalarını ilgilendiren “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik”te değişiklik yapılmış ve söz konusu düzenleme yürürlüğe girmiştir. Yeni düzenleme çerçevesinde bundan böyle yerleştirme işlemleri, alan seçme sınavı ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları birlikte değerlendirilerek yapılacaktır.

2 -2007 Yılı 1. Atama Döneminde yapılacak öğretmen yerleştirilmelerinde ikili sistem uygulanmayacaktır. Bu atama döneminde daha once olduğu gibi mevcut KPSS sonuçlarına göre puan üstünlüğü ve tercihler doğrultusunda yerleştirilmeler yapılacaktır.

3 -“Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliği” çerçevesinde yapılacak yeni düzenlemenin şekli ve uygulama esasları daha sonra bütün sosyal tarafların görüşleri alınarak belirlenecektir.

Kamuoyunun ve öğretmen adaylarının bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla

HEM ALANIMIZ HEMDE KPSS SINAVI DEĞERLENDİRMEYE ALINACAKTIR..

MeLanChOLy
19-01-2007, 13:47
18/01/2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı şu şekildedir:

"Bu Yönetmelik kapsamında eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen kadrolarına, KPSS sonucuna göre alınan puanın %50’si ile Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan alan seçme sınavı sonucunda alınan puanın %50’si esas alınarak atama yapılır.”

örneğin muhasebe öğretmenliğini okuyorsunuz..

% 50 Muhasebe Alanında % 50 si ise Genel kültür ve genel yetenek alanında değerlendirmeye tabi tutulacak.

Niyazi
19-01-2007, 14:02
Tamam iyi de arkadaş madem değişeceksiniz bunu neden 2006 KPSS'den hemen sonra yapmadınız..Şunun şurasında sınava ne kalmış gelip tepeden düşme yeni sınav sistemi ne bu ya Allah'ın hanzoları devlet yönetiyor ne olacak gelmiş bir de eğitimci seçmeye çalışıyor..
Onlar gitsinler de önce kendilerini eğitsinler..Nelere kaldık Allah'ım ya..
Bunların hiçbirine yani bu saçma sapan sistemi kurup kafalarına göre ve menfaatleri doğrultusunda bu ülkeyi yöneten HİÇBİR YÖNETİCİYE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!!!!!!
Elime de geçseler bir kaşık suda boğarım..Ben bunlara dağda koyun teslim etmem ya gelip Milli Eğitim'de çalışıyorlar müdür, bakan vs vs olmuşlar..
Neyse kusuruma bakmayın arkadaşlar çok doluyum ve her geçen gün geleceğimiz çalınıyor ve biz izlemekten başka bişey yapamıyoruz..Yeter artık geleceğimizi çalmasınlar..

metin
29-01-2007, 20:21
Bu olayla ilgili bir anket var.. Bu anketi MEB düzeliyor.. Siz de fikrinizi belirtin..

http://ilsis.meb.gov.tr/ogretmenanket/anket.aspx