PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2006-2007 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS ALMA SÜRECİ İLE İLGİLİ SORULAR

MeLanChOLy
08-02-2007, 02:53
2006-2007 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS ALMA SÜRECİ İLE İLGİLİ SORULAR[İLAN TARİHİ:07.02.2007]

Soru: Daha önceki dönemlerde başarılı olduğum bir ders, bu dönem ders alma ekranımda görünüyor ne yapabilirim?

Cevap: Danışman onaylarının yapıldığı tarihte danışmanınız, karnenizden gerekli kontrolleri yaparak bu dersi silebilir.

Soru: Seçmeli bir ders almam gerekiyor ancak ders açılmamış hangi birim bu konuda yetkilidir?

Cevap: Ders açma yetkisi Bölüm Başkanlığınızdadır.

Soru: 2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar döneminde 20 kredi hakkımın olduğunu sayfamda görüyorum. Mezun durumdayım, 1 kredim eksik, 6. yıl uzatmalı öğrenciyim. 1 kredi artırılması mümkün mü?

Cevap: Hayır

Soru: Şifremi unuttum Ankara dışındayım ders alma yapamıyorum nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Cevap: Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına gelmeniz gerekmektedir.

Soru: Katkı payı ücretim sistemde fazla görünüyor tamamını yatırmak zorunda mıyım?

Cevap: Evet AKBANK’da görünen miktarı yatırmak zorundasınız. Daha sonra Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına dilekçe ile müracaat ederek iade talebinde bulunabilirsiniz.

Soru: Dersin kontenjanı dolduğundan o dersi alamadım ne yapmalıyım?

Cevap: Kontenjanı Bölüm Başkanlığınız artırabilir.

Soru: Ders programım sayfamda görünmüyor, alacağım derslerde çakışma olabilir?

Cevap: Ders programınız Fakülteniz tarafından düzenlenmektedir. Fakültenizin İlgili Birimi ile görüşebilirsiniz.

Soru: Başka bölümün dersi sorumlu olduğum ders olarak ders almamda görünmektedir nasıl sildirebilirim?

Cevap: Danışman onaylarının yapıldığı tarihte danışmanınız silerek yerine ders alabilir.

Soru: Merkezi sisteme kayıtlı olmayan ek süre kullanan, DGS intibak programı, af intibak programı öğrencisiyim. Katkı payı miktarım Akbank’a bildirildi mi?

Cevap:Evet, bankaya bildirildi. Akbank’a öğrenci durumunuzu tam olarak ifade etmelisiniz. Örneğin, Sosyal Bilimler Enstitüsü veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 980720172 numaralı ek sınav hakkı kullanan öğrenciyim.

KAYNAK : http://www.ogris.gazi.edu.tr/?request=display&idd=423&sid=