PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MESLEK YÜKSEK OKULLARINDA ÖĞETMENLİK HAKKI???

ceyhanerk1985
04-05-2007, 13:35
Arkadaşlar bizim bu fakülteden mezun olduktan sonra MYO larda öğretim görevlisi olark öğretmenlik yapma hakkımız var mı??? Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı? Ben bu konuda Dekan yardımcımız Sezer hocayla kısa bir konuşma yaptım fakat tam bir cevap alamadım, Sezer hocamızın söylediği kadarıyla MYO lardan bu konuda bir teklif gelmiş ve Fakültemizde bundan sonra öğrencilerini bu yönde eğitecekmiş, fakat bunun için Yüksek Lisans isteniyormu bir cevap alamadım...

nejat
04-05-2007, 13:40
Banada öyle bir duyum geldi Yüksek lisans yapmamız koşulu var galiba ama bende tam emin değilim.

MeLanChOLy
04-05-2007, 13:43
Böyle bir çalışma var..

Ama ben hiç ümitli değilim; çünkü bizim okulun yaptığı çalışmalar ortada bir işe kalkışıyorlar aylar yıllar alıyor. Sadece söylenti olarak kalıyor, boşuna bizi ümitlendiriyor. İnsallah olur ama bana göre biraz zor..

egemmm
04-05-2007, 13:54
akadaşlar yüksek lisans yapılması gerekiyor mu bilmiyorum ama Muğla MYO unda bizim okuldan mezun olan Öğretim görevlisi bulunmakta... danışmanımız da söylemişti bu konuyu.... :-*

MeLanChOLy
04-05-2007, 13:59
Şimdi anlatayım bildiğim kadarıyla..

Öğretmen atamaları düştü okul ne yapalım ne edelim bu öğrencileri bir yere yerleştirelim diye düşündü.
Şu an düşündükleri şey şu; Bizim bölümden mezun olan öğrencilerin 1,5 yıl daha eğitim görmesi ve gördükleri eğitim sonrasında meslek yüksek okullarında öğretim görevliliği yapması. YÖK'e teklif sunulmuş galiba. Ama bundan daha küçük sorun olan eğitim fakültesinin normal fakülte haline getirilmesi başvurusu yök tarafından kabul edilmemişti.

Yani bizim okulun Eğitim fakültesi statüsünden çıkarılıp normal bir faküle haline getirilmesi çalışması sonuçsuz kalmıştır.

Soruyorum size bu yeni çalışma bir önceki çalışmaya nazaran daha zor değil mi?

Ben zor buluyorum. Yüksek Lisans yapmadan öğretim görevlisi olmak hayal bence..

LaL
04-05-2007, 14:04
Hem hayal hem de verimlilik bakımından da sorun deil mi ? Yani eğitimi alınmamalı mı ?..

akademisyen
28-09-2007, 03:21
bu konuda ben dekanla konuşmuştum. yüksek okullarda öğretmenlik yapabilme hakkımız varmış ve bunun için de ekstra bi şeye gerek yokmuş.

kesin bilgi almak istiryosan dekanla konuşabilirsin. benden farklı bi şey söyleyecegini sanmıyrum.

ceyhanerk1985
28-09-2007, 03:23
Bende bizim memleketteki MYO Müdürü ile konuştum bu konuda benden ALES'e ve ÜDS'ye girdikten sonra mümkün olduğunu söyledi...

akademisyen
29-09-2007, 00:05
evet ceyhan duydugun dogru galiba çunku bugun ben de duydum aynını. ALES gerekiiyormuş da ÜDS yi bilmiyorum. olabilir. ÜDS nin yerine KPDS de olabilir.