PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniversite öğrencisine okulda iş

biyologg
01-10-2007, 23:40
Üniversite öğrencisine okulda iş

Ekonomik krizle bunalan üniversite öğrencilerine yeni bir gelir kapısı açılacak. Kendi okullarında 'part time' (yarım gün) çalışabilecek öğrenciler, ayda 165 milyon lira kazanabilecek.

Öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak uygulama, YÖK Kanunu'nun bazı maddelerinde yapılacak değişikliğe ilişkin hazırlanıp, Bakanlar Kurulu'na sunulan taslak, yasalaşırsa mümkün olacak. Üniversitelerin kendi kaynaklarını yaratmalarına fırsat sağlayan düzenlemelerin yer aldığı taslakta, YÖK Kanunu'nun 58. maddesinde yer alan 'Döner Sermaye ve Araştırma Fonu' hükmü, 'İşletme Hesabı' adı altında yeniden düzenlendi.

Nerede görevlendirilecek?

Taslağa göre, bu hesaptan üniversitelerin her türlü ihtiyacı karşılanacak. Ayrıca, öğrencilere burs sağlanacak ve öğretim elemanlarına ek ders ve sınav ücreti verilecek.

Üniversiteler, sözleşmeli rektör yardımcısı istihdam edebilecek. Sözleşmeli rektör yardımcısının ücreti de İşletme Hesabı'ndan karşılanacak.

Taslağın yasalaşması halinde, giderleri İşletme Hesabı'ndan karşılanmak suretiyle öğrenciler 'kısmi zamanlı' olarak üniversitelerin çeşitli birimlerinde çalıştırılabilecek. İş ve Sosyal Sigortalar Kanunu'na tabi çalıştırılacak bu öğrencilere ödenecek ücret, 122 milyon olan asgari ücretin bir saat karşılığının 3 katı kadar olabilecek. Bu durumda bir saat çalışan öğrenciye yaklaşık 1 milyon 650 bin lira ödenecek. Bir öğrenci ayda en fazla 100 saat çalışacak. İsteyen öğrenciler, kantin, yemekhane, kütüphane, temizlik gibi birimlerde görevlendirilecek.

werter
01-10-2007, 23:50
gözel bir uygulama aslında öğrencilere maddi yönde çok destek verecek bence inşallah tez vakitte yürürlüğe girer...

akademisyen
02-10-2007, 00:04
evet bence de harika bir uygulama olack. bu şkide en azından durumu elvermeyen öğrenciler az da olsa nefes almış olack. inş bir an önce uygulamaya girer.

tşkler biyolog. çogu haberi ilk olark senden duyuyorum. harikasın.

metin
02-10-2007, 11:09
düşünce çok iyi ve çok iyi niyetli.. ama bunu hakkaniyetiyle kim yapacak.

sadece bir örnek.. :
ben gazi mezunu olduğum için ordan örnek vereyim..
gazi üniversitesinin yemekhanelerinde öğrenciler için ek gelir demek olan işler mevcut. ve bu yemekhanelerde kimler çalışıyor bilin bakalım.. fakir fukara değil.. siyasi ideolojiler gidip oralardaki gelir imkanından faydalanıyorlardı..

ayrıca gaziyi kazandığım sene, ham puan sıralamasında belli bir derece yapmış olan öğrencilere gazinin özel bi bursunun verileceği yazıyordu.. ben o dereceyi yapmış olamama rağmen burs falan almadım. gidip araştırdım soruşturdum ama bütün kapılar yüzüme kapandı..

rektör yardımcısının da sözleşmeli olması tamamen rektörün lehine bir gelişme.. büyük bir kısmı ideoloji ile yönetilen üniversitelerimizdeki rektör diktalığını daha da güçlendirmiş olurlar. sağ ya da sol.. farketmiyor.. ama rektör daha da güçleniyor..

şimdi bilin bakalım.. bu gelişme iyi mi kötü mü..

Esra_1453
02-10-2007, 14:03
bencede uygulama çok güzel ama adaletli olduğu sürece

biyologg
02-10-2007, 14:27
aslında üniversitede calışmak ısteyene iş var bence.. benim cok arkadasım özel ders vererek gecınıyorlar.. bazısıda üniversitede calışıyor..

akademisyen
02-10-2007, 15:06
dogru diyosun da bazı fakülteler bunu yapamıyor mesela bizim fakulte ögrencilerinin özel ders veme gibi bir imkanı yok. aynı şekilde teknik egitim fakültesi vs. en azından bu gibi fakulteler için faydalı bir uygulama olack

biyologg
02-10-2007, 15:21
ya ewet sizin fakultenın özel ders ımkanı olmayabilir ama yukarki uygulamanın bos bırseyde oldugunu düşünmüyorum.. neyse zor durumda olanlara Allah yardımcısı olsun.. maddi olarak okumak cok zor..

metin
02-10-2007, 16:14
konuyu bizim fakülteye indirgemek istemiyorum ama bizim fakültede okumak için ****** olmak ya da sırf öyle görünmek yeterli oluyor.. bütün burslar, işler, olanaklar onlar için.. ama artık değiştiği kanaatindeyim.. umarım adalet herkes için eşit dağıtılabilir..

akademisyen
02-10-2007, 18:57
konuyu bizim fakülteye indirgemek istemiyorum ama bizim fakültede okumak için ****** olmak ya da sırf öyle görünmek yeterli oluyor.. bütün burslar, işler, olanaklar onlar için.. ama artık değiştiği kanaatindeyim.. umarım adalet herkes için eşit dağıtılabilir..

galiba bu konuda haklısın. . çunku hak eden de hak etmeyen de belli degil bu durumda.ama ben bunun bu şekilde devam edecegini duşunmuyorum. ve ben şunu biliyorum ki ülkesini milletini vatanını sevmek için ****** olmak gerekmiyor. ve bu bir ayrıcalık olmamalı.

sevgiler

metin
03-10-2007, 23:16
gazili olmak bir ayrıcalıktı bi zamanlar unutma.. onlara göre vatanını sevmek için ****** olmak gerekirdi ve gerisi teferruattı.. çok gülüyordum onlara aslında ağlanacak hallerine.. umarım adalet herkes için eşit dağıtılabilir bir gün..

akademisyen
04-10-2007, 00:47
ben diliyorum ki bir gün herkes tam olarak kendiini ifade eder ve herkes eşit şartlarda olur.

kamille
18-10-2007, 21:58
gerçekten güzel bir uygulama ama işte adalet konusunda bir şey diyemeyeceğim

sessizçığlık
18-10-2007, 23:07
bencede çok güzel bir fırsat

kaan_ege
19-10-2007, 22:50
bence de fırsat çok güzel de... vatan 08-mekan06...senin avatar,imza.... sorumu yanlıs anlama da içtenlikten mi kaynaklanıyo yoksa siyasi bir sebebi var mı? sadece meraktan soruyorum. hani burası gazi ya.... :) ondan...