PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖĞRENCİ KİMLİĞİNİ KAYBEDENDEN ALINAN 20 YTL YASAL MI?

finci
01-11-2007, 11:11
Yasal değil. Ben vermedim. Siz de vermeyin.

Başımdan geçen olay şöyle:

Arkadaşlar ben 2007 yaz döneminde mezun oldum ve öğrenci kimliğimin kaybolduğuna dair gazeteye ilan verdim. Ancak Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı'ndaki Ahmet Bey öğrenci kimliğini kaybedenlerden 20 YTL alınacağını ve öğrenci belgesinin alındığı yere 20 YTL yatırmam gerektiğini, yatırmazsam mezuniyet işlemlerimin devam etmeyeceğini söyledi.

Ben de dilekçe yazdım. Dilekçe ekine de mezuniyet işlemleri için gerekli evrakları koydum.

Bugün (01/11/2007) Ahmet Bey'i aradım dilekçemin durumunu öğrenmek için. Parayı yatırmama gerek olmadığını, mezuniyet işlemlerimin devam edeceğini söyledi.

Yazdığım dilekçeyi alta aktarıyorum. Mezun olan ve kimliğini kaybeden arkadaşlar siz de para yatırmayın.

finci
01-11-2007, 11:13
GAZİ ÜNİVERSİTESİ
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA
ANKARA

Üniversitemiz Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği Bölümü 031405078 no’lu öğrencisiyim. 2007 yılı Yaz Döneminde mezun oldum.

Mezuniyet işlemleri için gerekli belgeleri hazırladım. Öğrenci kimliğimi kaybettiğim için Başkanlığınız görevlilerince 20 YTL yatırmam gerektiği tarafıma beyan edilmiştir.

Ancak, “Yüksek Öğretim Kanunu”, “Öğrenci Toplulukları Kurulu Ve İşleyişi Yönergesi”, “Öğrenci Konseyi Yönergesi”, “Öğrenci Disiplin Yönetmeliği”, “Yaz Okulu Yönetmeliği”, “5316 Sayılı Af Kanunu-Gazi Üniversitesi Uygulama Esasları”, “Öğrenci Affı”, “Çift Anadal İkinci Lisans Ve Yandal Programı Yönetmeliği”, “Yabancı Diller Öğretimi Uygulama Ve Araştırma Merkezi Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi”, “Burs Yönergesi”, “Meslek Yüksekokulları İle Fakültelerin Önlisans Programlarından Mezun Olan Ve Dikey Geçiş Sınavı Veya Sınavsız Kayıt Hakkı Tanınan Ve Lisans Programlarına Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Öğrenim Süreleri” yönerge ve yönetmeliklerini inceledim ve öğrenci kimliğini kaybeden öğrencilerin üniversiteye herhangi bir ücret ödemeleri gerektiği konusunda bir madde bulamadım.

Kimliğimi kaybettiğim için 20 YTL gibi bir ücretin yatırma zorunluluğu var ise yasal dayanağının tarafıma yazılı olarak bildirilmesini talep ediyorum. Eğer böyle bir ücret yok ise bu bedeli ödeyemeyeceğimi bildirir, mezuniyet işlemlerimin devamı hususunda gereğini arz ederim.

Fatih İNCİ

Adres :

EKLER:
1- Mezuniyet Formu (1 Sayfa).
2- Nüfus Hüviyet Cüzdanı fotokopisi (1 Sayfa)
3- Gazi Üniversitesi Mezunları Bilgi Bankası’ndan alınan çıktı (1 sayfa).
4- Gazi Üniversitesi Eski Öğrenci Kimlik Kartı (1 adet).
5- Gazi Üniversitesi Yeni Öğrenci Kimlik Kartı’nın (Akıllı Kart) kaybolduğuna dair ilan
verilen 18 Eylül 2007 tarihli gazete (3 yaprak).

metin
01-11-2007, 13:34
helal olsun sana.. yöneticilerimiz de ne rahatlık var.. öğrencilerden halktan hangi sebeple para toplasak diye fırsat kolluyorlar..