PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YÖNETİM ORGANİZASYON 2006______Ara Sınav

nejat
29-04-2006, 21:23
1. Stratejik planlarla ilgili hangisi yanlıştır?
Cevap: alt yönetim tarafından gerçekleştirilmesi

2. gannt şemaları cpm ve pert şebekeleri gibi araçlar hangisinin oluşturulmasında kullanılır?
Cevap: proje

3. Hangisi mekanik sistemin özellikleri arasından yer almaz?
Cevap: yatay düzeyde iletişim

4. Hangisi x teorisi varsayımlarından değildir?
Cevap: çalışmak doğal ve haz vericidir

5. Sisteme giren değerlerden daha fazla değer elde etmeye ne denir?
Cevap: sinerji

6. Hangisi Taylor’a getirilen eleştirilerden biridir?
Cevap: Tek güdüleme faktörünü gelir elde etme üzerinde durması

7. İşletme bir sistem olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi işletmenin bir alt sistemi değildir?
a-personel b-geri dönüşüm c- çıktı d- girdi e- ekonomik yapı Cevap: EKONOMİK YAPI

8. Daha az girdi ile istenilen çıktıyı elde etmeye ne ad verilir?
Cevap: Etkililik

9. Her astın yalnızca bir üstten emir alması gereğini ifade eden ilke hangisidir?
Cevap: kumanda birliği ilkesi

10. Bir planın Gerçekleşmesi ile ilgili adımları belirleyen plan hangisidir?
Cevap:program

11. Beklenen satışın karşılanabilmesi için eldeki stokları ve minimum stok bakiyesini gösteren bütçeye ne ad verilir?
Cevap: üretim bütçesi

12. Faaliyetleri dar bir alanda gerçekleştiren ve tek bir ürün üzerinde yoğunlaşan işletmeler için uygun olan bölümlendirme türü hangisidir?
Cevap: fonksiyonlara dayalı bölümlendirme

13. Çevrenin taleplerinin karşılanması için gerekli bölümler arasındaki birliğin kalitesini ifade eden kavram hangisidir?
Cevap:bütünleşme

14. Aşağıdakilerden hangisi organik sistemin özelliklerinden değildir?
Cevap: şebeke tipi örgütlenme vardır

15. Aşağıdakilerden hangisi bir mekanik sistemdir?
Cevap: bilgisayar

16. Örgütlerde çalışanların işletmeye ortak olduğu üzerinde duran bilim adamı hangisidir?
Cevap:Marry Parker Follet

17. “işçiler yoruluyormu ? dinlenme molaları veriliyormu? Günlük çalışma saatleri kısaltılmalımı?” gibi sorulara hangi araştırmada yanıt aranmıştır?
Cevap: Röle Montaj Odası Deneyi

18. Yapılan işin küçük birimlere ayrılarak bu birimlere görevlinin atamasıyla işin daha etkin ve verimli hale getirilmesi h.fayol’un yönetim ilkelerinden hangisinin kapsamında yer alır?
Cevap: hareket ve zaman etüdü

19. Hangisi iyi belirlenmiş amaçların özellikleri arasında yer almaz?
Cevap: önce alt kademe amaçlarının saptanıp daha sonra genel ve stratejik nitelikteki amaçların saptanmış olması