PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sözleşmeli Öğretmen Atamalarına İlişkin Yazılı Soru Önergesine M.E.B Hüseyin Çelik'in

cenk
29-11-2007, 00:31
arkadaşlar, ne kadar basit cevaplar
adam minareyi calmş kılıf bile hazırlamamış....

http://www.ogretmenlerevi.net/index.php?option=com_content&task=view&id=249&Itemid=1

ortatedrisatmuallimi
13-12-2007, 21:20
Bu sözleşmeli öğretmenliğin sonunun nereye varacağını çok merak ediyorum...

kamille
13-12-2007, 21:28
merak ettiğim bir şey var acaba yakında kadorolu öğretmen sözcüğünü kaldırıp sözleşmeli öğretmen sözcüğü devreye girecek mi yani eğitim fakültelerinden mezun olan öğrenciler kadrolu olarak mı atanacaklar artık eee rekabeti artırıp eğitim kalitemizi yükseltmemiz gerekmez mi yaw büro 12 atama vermişler devamı geleceğini hic sanmıyorum bu size 12 yıl yeter derler yani atamamız var bu sene ama bu sene

ortatedrisatmuallimi
14-12-2007, 01:55
Büroların şöyle bir dezavantajı var... Muhasebe grubu öğretmenleride büro yönetimi ve sekreterlik grubu öğretmenlerinin gireceği derslere girebiliyor... Bu yüzden müdürler büro ve muhasebe diye ayrım yapmadan açık varsa eğer muhasebe grubu öğretmeni istiyorlar... Bu atamalar konusunda ise meslek liselerinin önü açılırsa eğer büronunda atamalarının olacağını düşünüyorum... Muhasebe konusunda ise daha ümitliyim... Seneye, olmazsa bi dahaki seneye atamalar normale dönecektir... Çünkü liselerde 4. sınıflar olunca norm kadro sayılarında bi hayli artış olacaktır...

Dikkat ederseniz artık "genellikle" sözleşmeli öğretmen alınıyor...
Devlet ayırdığı kontenjanın çoğunu sözleşmeli olarak atıyor...
Öyle bi durum ki sözleşmeli olmanın mantığınada ters... Yeni yapılan düzenlemelerle sözleşmenin feshi çok zor...Yani şu olmaya başladı her yıl sözleşmesi yenilenen kadrolu gibi olduk..: O yüzden bu işin nereye varacağını merak ediyorum... Yakında tayin isteme hakkıda verilecektir... Bi adamı ömrünün sonuna kadar aynı yerde tutmaya hakları yok...

Herkesi sözleşmeli yapmaları teorikte güzel görünüyor ama bizim ülkemizde bunun altyapısı yok... Maalesef yöneticilerimiz, okul müdürleri, müdür yardımcıları eğitimsiz...
Almanyadaki sistemin uygulandığını düşünsenize...
Orada müdürler öğretmenlerin sözleşmelerini yapıyor ve gerektiğinde feshediyor...
Bunun ülkemizde ne kadar suiistimal edileceğini tahmin edebilirsiniz...

Merak ediyorum...
Çok merak ediyorum...
Bu işin sonu nereye varacak?